Du må finne morderen: – «True Detective» møter «The Blair Witch Project»

11. mai 2015 12:44

(PressFire.no): En mann forsvinner på mystisk vis, og kona blir intervjuet av etterforskere.

Slik er den enkle bakgrunnen i «Her Story», men likevel virker det som dette kan bli en unik opplevelse.

Spillet, som har gjennomgått filtrering hos verdens største pc-spillbutikk (Steam Greenlight), lar deg innta rollen som en type detektiv. Du får søke deg frem til svarene på gåtene ved å skrive inn stikkord i en database.

Disse stikkordene kan være linket til videosnutter fra et av de syv intervjuene politiet hadde med kona i 1994.

Alt er ekte videoklipp med skuespillerinnen Viva Seifert, som spiller den kanskje noe uintresserte madammen til den forsvunne mannen.

NB! Se smakebiter fra disse intervjuene i videovinduet.


«True Detective»-ånden

Det er opp til deg å plukke de relevante klippene og komme frem til sannheten  som en slags «Cold Case»-detektiv med en gammel statlig PC for hånden, kun utstyrt med det absolutt nødvendige.

Som spillutvikleren selv beskriver, er det; «True Detective» med estetikken til «The Blair Witch Project».

Det er Sam Barlow, skaperen av «Silent Hill: Shattered Memories» og «Aisle», som står bak. Etter «Silent Hill», som vår anmelder absolutt ikke hadde noe til overs for, har han forlatt studioet han jobbet for den gang, og startet en indie-virksomhet i stedet.

Tidvis kan det føles som du faktisk har en geniun dialog med denne kvinnen og hennes historie, forklarer Barlow om hans nyeste prosjekt.

Youtube-Jury

En av inspiriasjonskildene til Barlow har vært noen av de store rettssakene mot kvinner som ble kjente via forbrytelsene de ble mistenkte for.

 Jeg retter søkelyset på det moderne fenomenet av den såkalte «Youtube-juryen», der politimakta slipper små videosnutter av intime intervju gjort med de mistenkte slik at «lenestols-detektiver» kan dissekere og dømme på hjemmebane, sier Barlow. 

– Du ser lignende i saker som med Jodi Arias og Amanda Knox, saker der de mistenktes historier i seg selv blir bortgjemt i klisjeer og forutinntatte meninger som disse videoene bygger opp under.

FOTO: Herstory.com.

«Her Story» blir sluppet på Steam til PC når det er klart. Forløpelig er ingen slippdato annonsert.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3