– Du kan være hvem du vil i denne enorme, komplekse verdenen

Så lekkert er rollespillet «Dragon Age».

8. mars 2014 14:18

(PressFire.no): «Dragon Age II» ble ansett for å være en skuffelse sammenlignet med det populære førstespillet.

Derfor er det kanskje ikke så rart at Bioware virker å satse knallhardt på spill nummer tre, kalt «Inquisition».

Spillstudioet er nok opptatt av å vinne tilbake fansen.

Svært og variert

Vi vet allerede at spillet er enormt, og vil bestå av en svær, åpen og variert verden.

Vi vet også at mange raser vil være spillbare, at kampsystemet er overhalt og at det er langt større muligheter for tilpasning av figurene.

Vi vet det, siden vi så nærmere på spillet i fjor høst.

Tech-prat

Nå snakker Bioware mer i dybden om teknologien bak spillet, og de visuelle aspektene av opplevelsen.

I en fersk bloggpost forklarer utviklerne at den åpne verdenen vil bestå av massevis av mindre soner, og hvert område vil ha egne økosystem, med eget dyreliv og spesifikke fraksjoner.

Da vi startet jobben med «Dragon Age: Inquistion», var et av de tidlige målene vi satte oss å få verdenen levende, og la deg bestemme hvem du vil være i denne store og komplekse verdenen, sier Bioware, før de skryter av DICE sin Frostbite-spillmotor som de påstår gjør denne visjonen til virkelighet.

Befolkningen i verdenen bygger på et system som tilpasser seg ut fra hva du gjør i akkurat dette området av spillet. Dine aktiviteter skal kunne påvirke balansen i de spesifikke sonene, og ellers vil den kunstige intelligensen sørge for at verdenen lever sitt eget liv.

Hard rollespillkonkurranse

Bioware fremhever sine dyktige animatører og kunstnere som har bygd grafikksystemer som er mer realistiske enn noensinne.

For eksempel væreffekter som skaper virkelighetstro vanndammer, edderkoppnett som blåser i vinden og realistiske materialer.

Vi får vente og se om de lykkes. Det som er sikkert er at konkurransen i denne sjangeren blir knallhard i år:

«The Witcher 3», som også bygger på en svær åpen verden – og i motsetning til «Inquisition» utvikles kun til nye spillkonsoller og PC  er også ventet i år.

Den ferske videoen du ser i denne saken, viser noen av områdene i «Dragon Age: Inquisition», og alt sammen er tatt opp rett fra spillet, sier utviklerne selv.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3