Du gjetter aldri hva denne campingvogna skjuler

3 … 2 … 1 … nerdgasm!

3. februar 2014 19:02

(PressFire.no): En gjeng britiske spillentusiaster med ingeniørtalent har bygget om innsiden av en campignvogn til et «romskip» - fullt utrustet med flystikker, blinkende lys og mer eller mindre kryptiske knapper.

I tillegg har de utviklet et eget spill som tar i bruk hele den omfattende konstruksjonen, som har fått navnet LHS Bikeshed.

Hele prosjektet stammer fra en felles entusiasme for spillet «Artemis» - et spill hvor flere datamaskiner kobles sammen for å «simulerer» en kommandobro på et romskip.

For lite røyk og pyro

For å styre «skipet» krever flere personer på plass ved arbeidsstasjonene, hvor alle har sine egne oppgaver.

Alle må samarbeide for å klare å geleide skipet gjennom en rekke uforutsette hendelser.

Selv om de elsket «Artemis», følte de at noe manglet. De synes blant annet at grafikken var kjedelig, men også at hele opplevelsen burde ha røykmaskiner og pyroteknikk.

Resultatet er en ombygget campignvogn smekk full av knapper, skjermer og spaker for å gjenskape følelsen av å være om bord på et ekte romskip.

Camping in space

Oppgavene spillerne må ta på seg varierer, hvor piloten bare er en av flere viktige ledd. En av spillerne må blant annet fordele den tilgjengelige strømmen til de forskjellige delene av skipet. Mange kjenner nok til flere av elementene fra spill som «FTL: Faster Than Light».

Selve historien man skal komme seg gjennom varer bare noen minutter, men ifølge utviklerne selv ender den sannsynligvis med den sikre død.

«Romskipet» kjøres nå rundt på forskjellige messer i Storbritannia, hvor det er mulig for publikum å prøve seg som mannskap på en livsfarlig intergalaktisk reise.

Ryktene skal ha det til at NASA nå følger prosjektet med argusøyne for å se om de kan bytte ut romfergene sine med campingvogner – neida.

Kilder: Shutupandsitdown.com / LHS.tumblr.com

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3