Du får se min, om jeg får se din

Forskningsprosjektet som lar deg «bytte kjønn».

22. januar 2014 18:29

(PressFire.no): Kvinner er fra Venus og menn fra Mars, mener noen. Men hva om noen tilbød deg en prøvetur til de respektive planetene?

Det vil spanske forskere som nå tar i bruk spillteknologi for å gi et bedre innblikk hvordan det egentlig er å leve som kvinne eller mann.

Ved å ta i bruk virtuell virkelighet med spillbrillene Oculus Rift og et kamera, skaper de en slags illusjon som «lurer» hjernen.

Annerledes utforskning

En kvinne og en mann tar på seg brillene som viser den andre sin kropp, og sammen synkroniserer de bevegelsene. Dette gjør at hjernen lures på en måte som gir opplevelsen av å være i den andre kroppen.

I videoen som demonstrerer systemet, får vi se menn og kvinner som utforsker kroppene til hverandre.

Hvis bevegelsene ikke korresponderer med hverandre, vil ikke opplevelsen være vellykket, påpeker forskerne. I demonstrasjonen ser det nærmest ut som en koordinert dans når de prøver å speile hverandres bevegelser.

Mål om gjensidig respekt

Ifølge beskrivelsen av prosjektet har eksperimentet som mål å forske på kjønn og seksualitet, eller som de skriver selv: kjønnsidentitet, Queerteori, feministisk teknovitenskap, intimitet og gjensidig respekt.

Teamet som nå spesialiserer seg på virtuell virkelighet fikk i fjor også en pris for en demonstrasjon hvor de skal hjelpe i behandlingen av blant annet spiseforstyrrelser.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3