- Du får møte den ekte Ellie

Nye detaljer om «The Last of Us»-tilleggspakken.

14. januar 2014 11:12

(PressFire.no): Det er ingen hemmelighet at «The Last of Us» var et av fjorårets aller beste spill. Og det har vært kjent en god stund at spillet får ganske omfattende tilleggsinnhold i løpet av året.

Nå slipper endelig Sony mer informasjon om den kommende pakken, kalt «Left Behind».

Det er tidligere blitt bekreftet at tilleggspakken vil fokusere på Ellie, en av de to opprinnelige hovedpersonene i «The Last of Us», og at den vil finne sted før hendelsene i hovedspillet.Uten å spoile «The Last of Us» - vi minner om at det hele handler om at verdenen er i ruiner grunnet et utbrudd av en dødelig soppinfeksjon, og det finnes noen få trygge karantenesoner. Det opprinnelige spillet starter i en slik.

To tøffe jenter

Tilleggspakken tar oss også til en av disse karantenesonene, i byen Boston, der Ellie går på en skole drevet av det militære. Ellie tilbringer det meste av tiden sin med Riley, en 16 år gammel jente. Riley spilles av Yaani King, og ifølge IGNs intervju med skuespillerinnen, er Riley en slags mentor for Ellie.

Hun er eldre, tøffere og mer rebelsk av seg. Riley skal også være nysgjerrig på opprørergruppen Fireflies, som spilte en stor rolle i det opprinnelige spillet.Skolen de går på mens de bor i karantenesonen, fokuserer på overlevelse - elevene blir opplært i hvordan de skal beskytte seg mot de infiserte, men både Ellie og Riley oppfatter denne virkeligheten som kjedelig og ensformig.

Ifølge King er det å komme seg vekk fra skolen og oppleve verdenen utenfor som er hovedmotivasjonen for de to jentene. «Left Behind» skal vise en mer bekymringsløs side av Ellie, begge jentene ønsker å ha det gøy, utforske, oppleve et eventyr. King forteller samtidig at tilleggspakken introduserer flere nye dynamikker, både når det gjelder de to hovedpersonene og måten det spilles på. Det nevnes blant annet noen justeringer i kampsystemet.

Ny video

Det første minuttet av «Left Behind» kan sees hos IGN, og introduksjonen viser nettopp det Yaani King snakker om - de to jentene har et vennskapelig forhold til hverandre, men man merker samtidig at det er en dyster virkelighet bak det hele.

Naughty Dog holder fremdeles tett om mange detaljer. Vi vet ikke hvor lang tilleggspakken blir, vi vet heller ikke nøyaktig når den lanseres (men den skal dukke opp i løpet av tidlig 2014).

Det bekreftes imidlertid at «Left Behind» vil kreve at du har fullversjonen av «The Last of Us», kanskje ikke helt overraskende.

Se de første sekundene av «Left Behind» (fra IGN.com):

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3