Droppet de blodigste scenene i europaversjonen av «The Last of Us»

- Måtte imøtekomme sensurmyndighetene.

5. august 2013 11:15

(PressFire.no): Representanter fra spillstudioet Naughty Dog har nå bekreftet at det er forskjeller i den amerikanske og europeiske utgaven av «The Last of Us».

Det har versert spekulasjoner rundt akkurat dette en tid.

USA-versjonen har mer blod og gørr enn spillet du kjøper i en norsk spillbutikk. Grunnen er at sensurmyndighetene ville ha det slik.

Det er lokalt regulert av myndighetene i hvert enkelt land, så spillet må bli ørlite grann tilpasset for å imøtekomme dette, sier en Naughty Dog-talsperson på det offisielle forumet.

- Importerer du versjonen fra Sør- eller Nord-Amerika, er denne ikke sensurert. Men det er tilfelle med spillet solgt i EU og England.

Mindre blod

Endringene som er gjort gjelder utelukkende i flerspillerdelen. Det er litt mildere vold i europa-versjonen, mindre blod – og muligheten til å lemleste fiender er droppet eller tonet ned.

Vanligvis er sensurmyndighetene i England mer liberale enn for eksempel i Tyskland, USA og Australia når det gjelder spillvold. Det forhindrer likevel ikke at det er gjort noen formildende grep for å lage én versjon for PAL-regionen (Europa og Australia) – mens USA-utgaven av PS3-spillet har fått en blodigere flerspillerdel.

Naughty Dog-talspersonen kan ikke si sikkert hvilken versjon Australia har fått, og kan dermed ikke kaste lys over om PAL-versjonen er gjort litt mildere for å kunne slippe gjennom sensuren i nettopp dette landet. Eller, om Tysklands retningslinjer er hovedgrunnen.

Bestselger på PS3

Flere forumbrukere har undersøkt om spillskaperne har muligheten til å gjøre en endring, gjennom systemoppdateringer, der spilleren selv kan moderere graden av vold fra menyene i «The Last of Us», men Naughty Dog har foreløpig ikke svart på dette.

Historiedelen i «The Last of Us» er identisk – både for USA og Europa/Australia.

Det apokalyptiske overlevelseseventyret med Joel og Ellie i hovedrollene solgte 3,4 millioner eksemplarer på tre uker etter lanseringen i sommer – noe Sony hevder gjør «The Last of Us» til tidenes salgssuksess når vi snakker om nye merkevarer til PlayStation 3, og det mest solgte PS3-spillet i år. 

Spillet har fått 18-årsgrense her i landet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3