- Dropper «Microsoft-valutaen» på XBLA

I år kan Microsoft-poeng bli erstattet med kroner og øre.

24. januar 2012 11:15

(PressFire.no): I 2010 raslet Philadelphia-advokaten Samuel Lassoff med sablene, og saksøkte Microsoft over det han mener er villedende prising av produktene.

På Xbox LIVE Marketplace opererer selskapet med sin egen valuta. Såkalte Microsoft-poeng, som du trenger for å handle spill, utvidelser eller leie filmer.

Sikler du etter et nytt Arcade spill som er priset til 1200 Microsoft-poeng, tilsvarer dette omtrent 99 norske kroner. Mangler du for eksempel 700 poeng, er du nødt til å kjøpe 1000 nye.

Du opplever altså ofte at du har en slum poeng til overs – som du da eventuelt må spare til neste handel.

InsideMobileApps hevder at Microsoft i året kommer til å endre praksis, og gå over til «vanlig» valuta. I løpet av de neste månedene skal dagens system fases ut, hevder kilden de har snakket med.

Det er visstnok ikke bare Xbox LIVE Marketplace som endrer praksis. Microsoft skal allerede ha varslet partnere til mobile plattformer om at produkter på både Zune, Windows Phone Marketplace og Xbox LIVE skal verdsettes i ekte penger.

Microsoft kommenterer som vanlig ikke «rykter og spekulasjoner», og er derfor taus som en østers når Gamespot spurte om en kommentar til dette.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3