Dårlige spillere tyr kjappere til kvinnehat, ifølge studie

4. juli 2016 14:55

(PressFire.no): En studie, som er publisert hos PLOS ONE, viser at de som er mest diskriminerende mot kvinner gjør det også dårlig i dataspill. The Washington Post har også skrevet om studien.

«Halo 3».

Hetser når det går galt

Forskningen viser at det er en klar sammenheng mellom hvordan menn tar ut frustrasjonen sin mot andre kvinner etter å gjøre det dårlig i spillet.

Faktisk viser tallene at de som er gode i spillet behandler andre spillere bedre, og generelt begge kjønn likt.

De som ikke gjorde det bra i spillet viste imidlertid ikke samme tendens, men hadde lettere for å sjikanere de kvinnelige spillerne.

Hetser for å opprettholde sosial rang

Det avsløres videre at økningen i kvinnelige spillere har skapt en brist i et eksisterende sosialt hierarki, noe vinnerne i spillet ikke har problemer med.

De mennene som havner på bunnen føler seg imidlertid truet.

Kasumovic skriver at menn belager seg på aggresjon for å opprettholde sin dominante sosiale status, og at de ved å snakke ned kvinnene prøver å opprettholde sin sosiale rang.

Også selvdestruktivt

Også Riot Games har undersøkt giftig oppførsel i sitt spill «League of Legends», som med 100 millioner spillere er et av verdens mest populære.

Ifølge funnene Riot Games gjorde da de undersøkte oppførsel i «League of Legends», vil dårlig oppførsel også bli en ond sirkel hvor det er 35 prosent større sjans for at det ender i tap.

De med positiv oppførsel har ifølge Riot Games runsdt ti prosent sjans større sjans for å vinne.

OBS! Etter publisering har vi oppdaget at studien ble publisert i juli 2015.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3