Drepte kompisen med kjøttøks etter skjermkortkrangel

Offeret mente AMD var bedre enn Nvidia.

21. februar 2017 12:06
Offer: Eugene Lyulin (37).

(PressFire.no): En bisarr sak har gjort rundene på nettet de siste dagene, etter at en krangel om skjermkort endte opp i et bestialsk drap.

Alexander Trofimov og Eugene Lyulin jobbet begge i elektronikkselskapet Elektrovypryamitel for noen år siden, i den russiske byen Saransk. Trofimov reparerte elektronikk, mens Lyulin var programmerer i økonomiavdelingen.

De to ble raskt gode venner, og holdt fortsatt kontakten etter at Trofimov fikk seg ny jobb som mellomleder i en statlig bedrift.

Det grusomme drapet skjedde etter at de to hadde møttes for feire den internasjonale programmerer-dagen, som er en offisiell fridag i Russland.

Etter de to hadde tyllet nedpå en del øl, dreide diskusjonen over til hvilke skjermkort som var best – AMD eller Nvidia?

De to tok hver sin side i debatten, og det hele ble svært ampert. Etter hvert mistet 31 år gamle Nvidia-fan Trofimov besinnelsen totalt. Han slo 37 år gamle AMD-entusiast Lyulin i hodet med en slakterøks to ganger.

Offeret døde momentant, men raseriet over at kompisen likte AMD-kortene bedre la seg ikke med det – politiet fant ytterligere elleve knivstikk som var påført i etterkant.

Trofimov forsøkte så å gjemme liket på en avsidesliggende plass, før han  deltok i letearbeidet etter vennen. Etter tre dager ble han huket inn av politiet, hvorpå han innrømte udåden. Da hadde han også vært tilbake på gjemmesteder for å brenne liket.

Drapet skjedde i september i fjor, men det er først nå at dom i saken er felt. Trofimov er dømt til ni og et halvt år i fengsel.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3