Drepte «alle» i Stormwind og Orgrimmar

Utnyttet feil i «World of Warcraft». Se video.

8. oktober 2012 11:11

(PressFire.no): I helgen kunne mange «World of Warcraft»-spillere bevitne noe litt utenom det vanlige – det oppstod virtuelt massedrap på flere servere.

I ettertid har det vist seg at en hacker klarte å utnytte et sikkerhetshull for å ta livet at både spillere og ikke-spillbare figurer i hovedstadene Stormwind og Orgrimmar.

Hackeren skal ha logget på med en figur på nivå én og flydd over byene for å ta livet av alle i områdene ved å utnytte et sikkerhetshull.


Allerede tettet hullet

Utvikleren bak «World of Warcraft», Blizzard Entertainment, var imidlertid raskt på ballen og skal nå ha tettet sikkerhetshullet.

- Tidligere i dag ble et sikkerhetshull utnyttet, noe som resulterte i at spillbare figurer og ikke-spillbare figurer døde i de store byene. Hullet har allerede blitt fikset, skriver de i en melding på forumet til spillet.

Blizzard mener nå at det er trygt å spille igjen, og etterspør tips fra spillerne i etterforskningen for å finne ut hvem som står bak ugjerningen.

Omfanget er fremdeles ukjent, men serverne Tarren Mill, Ragnaros, Draenor og Twisting Nether er bekreftet.

Inspirert av South Park?

En spiller har i ettertid sammenlignet hendelsen med South Park-episoden Make Love, Not Warcraft, hvor en «World of Warcraft»-spiller er så mektig at han dreper alle i spillet.

Det er fremdeles helt i det blå om hackeren har latt seg inspirere av South Park-episoden. Der vinner hovedpersonene ved å oppgi alt sosialt liv for å nå høyeste erfaringsnivå. 

Flere spillere tok opp videoer av den nylige hendelsen. Se en av dem her:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3