«Draugen» er ikke for de lettskremte

Fra «Drømmefall» til vestlandsskrekk. Se den første traileren.

31. mars 2014 16:23

(PressFire.no): Midt i den dystre oktobermåneden i fjor, avslørte Red Thread Games sitt neste prosjekt.

«Draugen» får en handling lagt til Vestlandet på 1920-tallet.

– Spillet er en mørk og forstyrrende reise inn i det bekmørke hjertet til norsk nasjonalromantikk, sett gjennom øynene til en amerikansk naturfotograf, botaniker og entomolog, lokket spillmakerne med den gang.

– 

«Gone Home» møter «Amnesia»

Sist helg hadde Red Threads Ragnar Tørnquist et foredrag under EGX Rezzed-messa.

Hovedsakelig snakket han om «Drømmefall Kapitler», men spilldesigneren kunne også vise den aller første filmen fra «Draugen».

 Det er H.P. Lovecraft som møter Dostojevskij. Eller «Gone Home» krysset med «Amnesia», fortalte Tørnquist ifølge Eurogamer.

NB! Se den første traileren i denne saken.

Får VR-støtte

Samtidig ble det avslørt planer om å rulle ut «Draugen» på Kickstarter for kronerulling «snart». I tillegg har Tørnquist allerede bekreftet at de skal implementere VR-støtte, til spillbriller «som for eksempel Oculus Rift».

Om dette innebærer at døra også står på gløtt for Sonys Morpheus, gjenstår å se.

Ragnar Tørnquist kunne bekrefte at de jobbet med å få til en slik virtual reality-støtte allerede da PressFire møtte ham i fjor høst.

Et uendelig mørke avdekkes

Samtidig fikk vi beskrevet hva slags stemning de ønsker å fange i «Draugen».

– Alle ble trukket til følelsen av vestlandet. Fjellene. En tid hvor kommunikasjon var vanskelig. Om man var isolert, var man virkelig isolert.

– Det er det vi egentlig lager et spill om, et ekstremt isolert men glansbildeaktig kystsamfunn med en nasjonalromantisk overflate … hvis du begynner å skrape litt i malingen, avdekkes et uendelig mørke, sa Tørnquist til PressFire i november i fjor.

«Draugen» er etter planen ferdig en gang neste år. «Drømmefall Kapitler» får lansering i november i år. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3