Drapstruet sjefen for verdens største pc-spillbutikk

Det fikk selvsagt konsekvenser.

21. oktober 2014 11:17

(PressFire.no): Overarbeidede spillskapere har selvsagt et stort mål når det nærmer seg lansering:

Øyeblikket der hjertebarnet endelig skal slippes løs for verden, og de første kronene kommer tikkende inn som lønn for strevet.

Det er utvilsomt et kritisk øyeblikk hvis noe går galt i denne fasen, og potensielt penger tapt noe vi blant annet selv kunne overvære i «Indie Game: The Movie», da utviklerne av «Super Meat Boy» med vantro i blikket ikke kunne finne spillet sitt på Xbox LIVE Marketplace slippdagen.

For utviklerne av «Paranautical Activity» rant det imidlertid helt over da de fant ut at deres spill hadde blitt sortert under feil menyer hos Valves Steam-tjeneste.

Blåste ut frustrasjon

Spillet til studioet kalt Code Avarice lå merket som et «early access»-spill på Steam etter lansering, altså området på denne pc-butikken for uferdige titler.

Mike Maulbeck er en av utviklerne bak «Paranautical Activity». Han gikk løs på Twitter for å få utløp for frustrasjonen.

– 

Gabe Newell skal dø

Først skrev Maulbeck noen opphetede meldinger rettet mot feilen som hadde oppstått, der han krydret med fargerikt språk og skjellsord.

I andre bølgen beskyldte han Valve for å være inkompetente. Også denne gangen med flittig bruk av et visst, engelsk F-ord.

En grense ble imidlertid nådd, og passert med god margin, da han fyrte av denne meldingen, senere slettet, men foreviget av Player Attack:

– Jeg skal drepe Gabe Newell. Han skal dø, skrev han.

Valve: Uakseptabelt

Det tok ikke lang tid før Valve reagerte. De fjernet sporenstreks spillet til Mike Maulbeck fra Steam, og kommuniserte tilbake at en slik type oppførsel er helt uakseptabelt.

Denne eposten ble videresendt fra selv Maulbeck, til Eurogamer, og viser svaret og begrunnelsen han fikk fra Valve:

Det var en serie meldinger på din Twitter-konto i dag der du uttrykte frustrasjon over Steam. Generelt har vi ikke problemer med partnere som uttrykker slikt, eller deler andre synspunkter direkte med oss eller offentlig gjennom sosiale medier og pressen.

Men en av Twitter-meldingene dine i morges var en trussel om å drepe en av våre kolleger. Drapstrusler krysser en grense. Vi har derfor bestemt oss for å avslutte vårt forretningsforhold med deg og Code Avarice, heter det i denne eposten.

Jeg er ferdig

Mike Maulbeck har fått litt tid på seg til å filosofere over hva som har skjedd. Spillet hans er altså fjernet fra den viktigste og største digitalspillbutikken i verden, med over 100 millioner aktive brukere.

Han erkjenner at det kan bli tøft fremover.

Jeg er ferdig med å lage videospill. Det sugde så lenge det varte, skriver han i en melding på Twitter.

 Det er bare ikke mulig å skape et levebrød i denne bransjen uten Steam, så jeg er ferdig, fulgte han opp litt senere.

Maulbeck utdyper overfor Eurogamer at han egentlig ikke mente det han skrev om Gabe Newell, at dette er uakseptabel oppførsel og drevet av frustrasjonen han kjente på. Spillskaperen forteller også at han har bedt Valve om å revurdere, tatt i betraktning det «monopolet» de har på pc-spillmarkedet – men erkjenner samtidig at slaget trolig er tapt.           

– Jeg har hatt en tendens til å bli overopphetetet og i overkant engasjert, og dette har brent meg før. Det var nok bare et tidsspørsmål før det gikk for langt, sier han.

«Paranautical Activity», et skytespill inspirert av «Doom» og «Quake» ifølge folka bak, er altså ikke lenger tilgjengelig på Steam, men er fortsatt i salg fra utviklerens hjemmeside, Gamersgate og Desura.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3