«Dragon Age»-skribent slutter etter 17 år i Bioware

23. januar 2016 14:49

(PressFire.no): Spillskaperen og skribenten David Gaider slutter i rollespillstudioet Bioware etter 17 år i det respekterte spillstudioet.

Gaiders første spill var «Baldur’s Gate II: Shadows of Amn» (2000) - et spill som ofte blir nevnt som et av de beste rollespillene i spillhistorien.

I ettertid har han jobbet på både «Neverwinter Night», «Star Wars: Knights of the Old Republic», og alle de tre hovedspillene i «Dragon Age»-serien. I tillegg er han forfatteren bak flere bøker som har handling i «Dragon Age»-universet.


Nye utfordringer

Det var Gaider selv som kunngjorde at han slutter i Bioware.

– Jeg må dessverre fortelle at, etter 17 år, har jeg i dag min siste dag hos Bioware. Jeg kommer til å savne teamet mitt og ønsker alle det beste, skreiv han på mikrobloggenettstedet Twitter.

Overfor Polygon bekrefter han videre at det var hans egen avgjørelse og at det var på å komme seg videre til en ny utfordring.

Dorian ble skrevet av David Gaider.

Skapte seriens første homofile spillbare figur

Gaider skal blant annet ha skrevet mange av rollefigurene i «Dragon Age» og var mannen som for første introduserte en homofil spillbar rollefigur til serien.

Spilllskaperen har vært åpen homofill og har skrevet om hvordan det er å være spillskaper og homofil.

Electronic Arts, som eier Bioware, har flere ganger blitt berømmet for likestilling og inkluderende arbeidsvilkår for uansett legning – i tillegg har Bioware tradisjon for at man også kan innlede homofile forhold i rollespillene sine.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3