«Dota 2» med svimlende premierekord

Det skal kjempes om minst 24 millioner kroner.

13. mai 2014 11:41

(PressFire.no): I fjor satte det svært populære konkurransespillet «Dota 2» ny rekord når det gjelder premier i en dataspillkonkurranse.

I turneringen The International lå det 2,8 millioner dollar i potten i 2013, nærmere 17 millioner kroner.

I forrige uke startet innsamlingen til årets The International og det tok ikke lang tid før summene overgikk fjoråret – i skrivende stund viser barometeret over fire millioner dollar, drøyt 24 millioner kroner.

Det «konkurrerende» spillet «League of Legends» hadde i fjor rett over to millioner dollar i sin premiepott.

Spleiselag

Premiene består i utgangspunktet av et spleiselag av alle spillerne, som kjøper et såkalt kompendium. Kompendiet gir deg innhold i spillet for å ha vært bidragsyter. På nettsiden kan man følge utviklingen.

I år har selskapet bak spillet, Valve, innført målsettinger hvor de gir bidragsyterne nye elementer og innhold om de blir nådd. De har et barometer som når opp til seks millioner dollar, og hvor bidragsyterne vil få muligheten til å spesialtilpasse sin base i spillet om målet blir nådd.

Sist fredag ble også billettene til selve turneringsarrangementet i Seattle lagt ut for salg, og de ble revet bort på under en time. Arenaen som skal huset finalene, Key Arena, har en kapasitet på 17 000.

Følg med selv om du ikke har billett

Men er du ikke en av dem som flyr over dammen for å se på verdens beste konkurrere i spillet, så fortvil ikke – hele arrangementet vil sendes direkte med hypermoderne strømmeteknologi via Internettet.

I fjor var det svenske laget Alliance som stakk av med seieren i The International og de fem spillerne kunne dele 1,4 millioner dollar, eller rundt 8,5 millioner kroner.

The International avholdes mellom 18. og 21. juli i Seattle, USA.

Foto: The International 2013. (David Ryter Scanpix/Reuters)

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3