«Donkey Kong» skal i fotsporene til «The Walking Dead»

Seriens første med 18-årsgrense skal forklare logiske brister.

1. april 2017 14:57
Patrick Stewart skal ha stemmen til
den sinte landlorden Pierre Le'Kong.

(PressFire.no): Det er gått over tre år siden «Donkey Kong Country: Tropical Freeze», og det har vært tyst fra Retro Studios på kommende prosjekter siden da.

Mange har håpet på en fortsettelse på «Metroid Prime»-serien, men i dag annonserte selskapet at deres neste prosjekt er «Donkey Kong Zero: The Beginnings».

Spillet følger de formative årene til Kong, i et eventyrspill ikke ulikt Telltale Games’ «The Walking Dead»-serie der du må velge retningen på livet hans gjennom flere ulike scenarioer i oppveksten hans.

- Målet med spillet er å forklare hvordan Donkey Kong har vekslet mellom å være både helten og skurken gjennom historien til figuren, sier Retro Studios-sjef Frederick Hentelschweis, og referer til da Donkey Kong var den slemme som kidnappet prinsesser og slengte tønner på Mario.

Blir det Candy eller Diddy
som får sitte i fanget til Donkey?
Blir det Candy eller Diddy
som får sitte i fanget til Donkey?

Flere tidslinjer

Valget du tar vil påvirke retningen til Kong, og en splittet tidslinje innføres dermed også i «Donkey Kong»-universet – slik det er i «Zelda». I den serien ble spillene delt inn i forskjellige tidslinjer for å fortelle hva som skjedde da Link reiste tilbake i tid, og hvordan verden så ut uten ham.

«Beginning» vil bli det første spillet med atten års aldersgrense i den vanligvis så barnevennlige serien, noe Nintendo ønsker å utnytte for alt det er verd.

- Vi ville også utforske intime deler av Donkey Kongs liv, inkludert situasjoner som inneholder ungdomsfyll, slåsskamper, ran og uheldig kroppsbarbering. Alt avhengig av hva spilleren velger, sier Hentelschweis entusiastisk.

For eksempel vil det være opp til deg som spiller hvor hjertet til Donkey ligger, da han skal ta sine første fumlende grep inn i elskovens rike – enten i et forhold med rocke-apen Candy, eller i et incestuøst forhold med Diddy (ikke rapperen).

Valgene du tar fører Donkey inn enten på tidslinjen der han er slem – som følger arkadespillene – eller der han er snill – som følger «Country»-serien og de andre spillene.

Du kan bli ond og følge King K. Rool.

Miyamoto er spent

Mario-skaper Shigeru Miyamoto er også entusiastisk, og håper folk vil sette pris på en mørkere Nintendo-historie. Det kan bane vei for flere grovkalibrede spill fra den japanske spillgiganten.

- Dette vil åpne døren for mer seriøse spill også i «Mario»-universet, som henger tett sammen med «Donkey Kong». Med en splittet tidslinje vil vi kunne se spill der Mario er den store slemmingen.

- «Mario Odyssey» kan dermed ha en «ond» utgave også, der Mario er en drug lord i New Donk City, og valse rundt i trusa med blodskutte øyne og en AK47 på ryggen, sier legenden, tydelig inspirert av «GTA V»-hovedpersonen Trevor Philips.

Ofte henter han inspirasjon fra livet sitt når han lager spill, der «Pikmin» kom fra da han bedrev hagestell, og «Zelda» fra utforskingen av huler han gjorde som barn.

Et røffere «Mario»-spill henger også sammen med en ny hobby Miyamoto har fått etter Wii U-lanseringen: Å valse rundt i trusa med blodskutte øyne og en AK47 på ryggen.

«Donkey Kong Zero: The Beginning» lanseres til Switch 31. september i år, og vil være episodebasert med mikrotransaksjoner.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3