«Donkey Kong»-legende mente dette ble for likt

Retten: - Saksøker er et menneske.

24. november 2015 12:04

(PressFire.no): Den legendariske verdensrekordholderen i dataspillklassikeren «Donkey Kong», Billy Mitchell, prøvde nylig å saksøke Cartoon Network for en tegneseriefigur han mente lignet for mye på seg selv.

Tegneseriefiguren Garrett Bobby Ferguson fra serien «Regular Show» framstilles som en ond konkurransefokusert spiller med et gigantisk hode, skjegg og langt mørkt hår på en bitteliten kropp.

I serien er holder han universets rekord i det fiktive spillet «Broken Bonez» og eksloderer når han mister den. 

Garrett Bobby Ferguson er en figur i serien «Regular Show».
Foto: Cartoon Network

Er ikke et menneske

Dette mente Mitchell ble for meget og prøvde saken sin for retten i New Jersey, men dommer Anne Thompson delte ikke syn med den verdenskjente spilleren. Det skriver AP.

– Tv-serie-figuren ligner ikke saksøker. Garrett Bobby Ferguson er ikke en mennesklig skapning, men et gigantisk svevende hode uten kropp og fra verdensrommet, mens saksøker er et menneske.

– Og når Garrett Bobby Ferguson mister tittelen sin, så eksploderer bokstavelig talt hodet til tegneseriefiguren, noe det ikke gjør hos saksøker, heter det fra dommeren som avviste søksmålet med grunnlag i ytringsfriheten.

Billy Mitchell.
Foto: Scanpix/AP.
Billy Mitchell.
Foto: Scanpix/AP.

Legende i spillmiljøet

Billy Mitchell satte i 1982 verdensrekorden i «Donkey Kong» - en rekord som holdt helt fram til 2004, da Steve Wiebe ble den første offentlig kjente personen noensinne som fikk over én million poeng.

Wiebes jakt på verdensrekorden ble dokumentert i filmen «The King of Kong: A fistful of quarters» fra 2007.

Filmen har i ettertid oppnådd kultstatus i spillmiljøet og jakten på nye rekorder i «Donkey Kong» ble trappet voldsomt opp.

Bare i september ble verdensrekorden slått to ganger på én dag, hvor Robbie Lakemans runde med 1 172 100 poeng fremdeles står.

Foto: Scanpix/AP/David Greedy/Cartoon Network

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3