EA lar seg ikke påvirke av FIFA-skandalen: – Døper ikke spillet «Lionel Messi 2017»

1. oktober 2015 12:41
Platini og Blatter har hatt et nært
samarbeid. Hvor nært, prøver sveitsiske
myndigheter nå å avdekke.
(Foto: Szwarc Henri, Abaca/Scanpix). 

KØLN (PressFire.no): Flere av de mektige FIFA-toppene er under etterforskning, anklaget for grov korrupsjon.

Sepp Blatter bedyrer fortsatt sin uskyld og er innstilt på å fortsette, etter først å ha trukket seg. Han er under et kraftig press. Jack Warner, den karibiske FIFA-ansvarlige, ble denne uka utestengt fra alle fotballrelaterte aktiviteter og verv på livstid.

Også UEFA-sjef Michel Platini er nylig dratt inn i skandalen.

Blir FIFA-navnet mindre salgbart?

Førsteprioriteten er selvsagt å få anledning til å renvaske ledelsen – eller erstatte den med nye sjefer som har rent mel i posen og hederlige hensikter.

Litt lenger ned på lista dukker det kanskje opp spørsmål som dette:

Viser det seg at FIFA-ledelsen i dag faktisk er gjennomkorrupt og bevisst har manipulert i en årrekke  får dette betydning for samarbeidet med en av verdens mest solgte spillserier?

«FIFA 16» ble lansert i forrige uke. Årlig selger Electronic Arts et tosifret antall millioner av dette sportsspillet på lisens og i samarbeid med FIFA-organisasjonen. Det har de siste åra kun vært «Call of Duty» og «Assassin’s Creed» – av seriene med årlige utgivelser – som befinner seg i samme divisjon.

Kan FIFA-merkevaren nå bli så tilsmusset gjennom denne prosessen, at det blir problematisk å lene seg på de samme fire bokstavene i spilltittelen?

«FIFA 16».
«FIFA 16».

Dårlig timing for spillannonseringen

Samme uka som EA Sports annonserte de første detaljene rundt «FIFA 16», sprakk bobla rundt korrupsjonsetterforskninga.

Timingen var kanskje ikke den beste for spillutviklerne.

Da EA helst ville ha oppmerksomhet rundt introduksjonen av kvinnefotball, var i stedet FIFA-navnet synonymt med razzia og opprullinga av en potensiell skandale.

«FIFA 16»-produsent Sebastian Enrique.
(Foto: Kjetil Svensen, PressFire).

Støtter endringer i FIFA-organisasjonen

Vi traff produsent Sebastian Enrique i forbindelse med GamesCom-spillmessa i Køln.

Han har selvsagt holdt seg oppdatert.

 Arbeidet og samspillet vårt med FIFA har alltid vært superbra og av en samarbeidende art med alt som har med fotballen å gjøre. Også fair play, sier Enrique til PressFire.

Hvordan vil dette påvirke oss? Jeg leder utviklingsteamet og ønsker bare å lage det beste spillet, noensinne. Hva som skjer utenfor, i den virkelige verdenen? Ja, vi får selvsagt med oss dette, men det påvirker ikke hvordan vi arbeider.

– Vi støtter endringene som skjer internt hos FIFA-organisasjonen nå, men fortsetter i jobbene våre som spillutviklere, sier Enrique.

Er Lionel Messi den nye «Tiger Woods»?

EA har tradisjon for å løfte fram individene og ikonene – de aller største stjernene innen idrettsverdenen – i titlene til sportsspillene.

Golfsatsninga deres het lenge Tiger Woods. Nå er det Rory McIlroy som har overtatt profileringa – etterfulgt av et obligatorisk «PGA Tour».

Madden og NFL er et annet eksempel.

Electronic Arts har en langsiktig avtale med Barcelona-stjerna Lionel Messi. Han har vært coverpynt siden 2012.

Er det en sjanse for at vi får se et spill kalt «Lionel Messis Football 2017» neste år?

 Nei, det tror jeg ikke vil skje, sier Sebastian Enrique.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3