Disse kan plutselig bli mye dyrere i Sverige

Regjeringen vil ha skatt på spillkonsoller.

22. september 2016 21:51
Johanna Nylander i Dataspelbranchen
er ikke fornøyd

(PressFire.no): I sin kamp mot kjemikalier og miljøforverrende materialer foreslår nå den svenske regjeringen å legge ekstra skatter på hjemmeeletronikk som inneholder flammesikre materialer.

Skatten vil være basert ut ifra diverse kategorier, og deretter vekten på gjenstanden.

Dette betyr at ting som vaskemaskiner, mobiler og tv-apparater kommer til å stige i verdi, melder Dagens Industri, men aller hardest rammet blir spillkonsoller.

Disse vil bli 400 svenske kroner dyrere, merverdiavgift inkludert – også eldre konsoller. Det er kun Wii og slim-utgaven av PlayStation 2 som ikke vil bli berørt, takket være den lave vekten på disse.

Begge disse ligger dog helt på grensen, så om en Wii-konsoll kommer bundlet sammen med f.eks. en ekstra kontroller, vil pakken være over grensen – og prisen skyte opp.

Selv om de elektroniske dingsene ikke inneholder noen form for flammesikre materialer vil det likevel være noe ekstrabeskatning på gang.

Om svenskene bestiller konsollene sine på nett fra utlandet vil de slippe skatten. Lederen i bransjeforeningen Dataspelbranchen, Johanna Nylander, ser rødt på det hele.

- De siste generasjonene med spillkonsoller bygger i stor grad på en digital distribusjon av spill. Det finnes store miljøgevinster der, sier hun til DI.se.

- Skatten går ut over svenske forhandlere av hjemmeelektronikk og også mot personer som ikke er vant til å handle på nettet.

Skatten skal dra inn 2,4 milliarder svenske kroner i året, mener regjeringen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3