Disse har på én dag samlet inn nesten like mye penger som Norge har gitt i støtte!

Pengene går med til å lage pek-og-klikk-spill med «Monkey Island»-skaperne.

10. februar 2012 13:24

(PressFire.no): - Hvis du støtter dette prosjektet er du kul, og alle vil like deg, sa Schafer, og ba folk slenge mynt i pungen hans for å «kickstarte» et helt nytt pek-og-klikk-spill i samme stil som de gamle «Monkey Island»- og «Maniac Mansion»-spillene.

To serier han forresten har vært svært delaktig i å forme.

Det viser seg at folk både ville være kule og godt likt, for prosjektet har tatt helt av: I skrivende stund har prosjektet mottatt donasjoner fra 34 110 personer, som til sammen har gitt smått utrolige 7,23 millioner kroner.

Schafer og studioet hans, Double Fine, mente at 400 000 dollar, eller drøyt 2,3 millioner norske kroner, ville være nok til at et lite team kunne snekre sammen et adventure­-spill av den gode gamle sorten. Det nådde de på knappe åtte timer!

Den enorme summen (forøvrig lik 72 prosent av den totale summen Norge har gitt i støtte til spillutvikling per år) som er kommet inn er den største noensinne på nettsiden Kickstarter.com, som er et samlepunkt for de som vil starte sitt eget prosjekt finansiert av en kronerulling.

Den er også det prosjektet med flest personer i ryggen, og også den som har hanket inn en million dollar kjappest.

Selv andre utviklere, som Naughty Dogs Amy Hennig, har spyttet inn penger.

De som sponser, de får!

De som har spyttet i minst 15 amerikanske dollar får spillet på lanseringsdatoen og tilgang til en eksklusiv dokumentarserie som skal ta for seg utviklingen av spillet.

Mer enn 830 personer har slått mer enn 1400 kroner i bordet hver og får navnet sitt i spillet pluss en plakat signert av alle i Double Fine.

Av disse har over 90 personer flesket til med mer enn 5750 kroner, og får dermed (i tillegg til alt det andre) et eget håndmalt portrett av designeren til spillet!

En velfødd person har faktisk klinket til med en donasjon på mer enn 57500 kroner – han får en omvisning på kontorene og lunch med Tim Schafer og Ron Gilbert med på kjøpet.

Det er uvisst om noen har betalt nok til å kvalifisere til de større premiene (blant annet å få være med i spillet selv), men vi regner med å høre om det dersom noe sånt skulle skje.

Fornøyd sjef

Tim Schafer selv er selvfølgelig euforisk over utviklingen.

- Pengene som kommer inn over målet vil bli brukt til å gjøre spillet og dokumentaren bare enda bedre, sier han via Twitter.

- På vegne av hele teamet - Tusen takk for all kjærligheten!

Tidligere på dagen kom det i kjent stil noen morsomme stikk fra den mannen bak Guybrush Threepwood:

- Folkens, hvis vi når 980 000, så skal jeg legge til RTS-elementer i spillet! Om vi når en million skal jeg fjerne dem igjen!

Phew, bra vi bomma på den!

(Toppbilde: Double Fines Twitter-konto)

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3