- Disney og Pixar drar en «Minecraft»

Tegnefilmgigantene lager massiv spillverden, ifølge lekkasje.

21. desember 2012 13:42

(PressFire.no): Disney jobber med en massiv spillverden som kombinerer alle de største lisensene deres, inludert de fra animasjonsekspertene i Pixar, ifølge en lekkasje til Polygon.

Det amerikanske spillnettstedet har fått tilgang til flere videoer og bilder av det som skal være et svært ambisiøst konsept.

- «Disney Infinity» blir et sandkassespill med en åpen verden som kombinerer skapedelen av «Minecraft» med de absurde, usannsynlige actionøyeblikkene fra «Just Cause». Alt i en barnevennlig verden fylt med ikoniske Disney- og Pixar-figurer, beskriver Polygon.


Dynamisk verden

Materialet Polygon har fått tilgang til skal vise velkjente animasjonsfigurer som utforsker en diger verden i både til fots, i biler og flygende.

Spillet får etter sigende en lokal flerspillerdel hvor skjermes kappes i to, og skal være en blanding av sjangere som kjøring, skyting og bygging, ifølge det ambisiøse prospektet.

- I én scene bruker Woody fra «Toy Story» en klissete elastisk hånd-leke til å huke seg fast i et fly styrt av Buzz Lightyear for å flakse gjennom lufta, skildrer Polygon om et utdrag som kan minne noe veldig om gripekroken i «Just Cause 2».

En annen scene lot visst spilleren snekre en racerbilbane med ferdige deler, og kjøre gjennom den som Lightning McQueen fra Pixars «Cars»-filmer.

«Skylanders»-konkurrent?

Disney-fansiden Stitch Kingdom har tidligere meldt at prosjektet skal være et forsøk på å tukte storsuksessen «Skylanders» fra Activision.

Der kan fysiske lekefigurer hentes inn i spillet ved at man leser en innvendig brikke med spesielt ekstrautstyr, teknologi Disney etter sigende også snuser på.

Entusiastnettstedet skal ha hørt fra topper i Disney at «Infinity» blir et konsollspill først og fremst, men skal flyte ut til mobiler og nettbrett også.

Det bekreftes av en artikkel i New York Times, hvor John Pleasants, en av spillsjefene i Disney, røper at mange Disney-figurer skal samhandle for første gang.

For de skapeglade

Grunnkonseptet virker å være en omfattende verden hvor man lager sin egen moro, en trend omfavnet av mange store spill de siste årene.

De ulike Disney-figurene har visstnok forskjellige egenskaper. Noen kan gjøre seg usynlige, andre har avstandsangrep, som kan brukes i både frimodusen og forhåndssnekrede oppdrag.

Et skapeverktøy skal la spillerne lage helt egne verdener, men Polygon skriver at en rekke ferdigskapte universer står til disposisjon.

De skal være inspirert av lisenser som «Toy Story», «Wreck-It-Ralph», «Peter Pan» og «Aladdin». Samlelekefunksjonene har spillnettstedet derimot ikke sett noe av.

Vi får nok se hvor mye av lekkasjen som stemmer i løpet av januar. Disney skal nemlig avholde et pressearrangement i Hollywood rundt starten av neste år, hvor Pixar-sjefen John Lassetter blant annet står på talerlista

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3