Disney la ned studio, men nå tar Warner Bros over og skal lage spill for... Disney

25. januar 2017 13:40

(PressFire.no): I mai 2016 kom beskjeden om at Disney legger ned studioet Avalanche Software, som sto bak storspillet «Disney Infinity».

Som følge av det mistet 300 ansatte jobben sin i studioet som hadde base i Salt Lake City, Utah.

Administrerende direktør, John Blackburn

Gleder seg til samarbeid

Warner Bros har hyret mange av de ansatte som mistet jobben sin i mai 2016. Dette inkluderer tidligere administrerende direktør for studioet John Blackburn.

- Talentet og teknologien som ligger i Avalanche-studioet kommer godt med i vår stab som består av fantastiske spillutviklere.

- Vi gleder oss veldig til å jobbe med «Cars 3» og de fremtidige spillene vi skal produsere under John Blackburn sin ledelse, sier David Haddad, president av Warner Bros til Pcgamesn.com

Årsaken til gjenåpningen av Avalanche Software er på grunn av en lisensavtale mellom Disney og Warner Bros for den oppkommende Pixar filmen «Cars 3». 

LEGO: Marvel Avengers
LEGO: Marvel Avengers

 Konkurrenter, men partnere..?

Til tross for at Warner Bros og Disney i lang stund har vært konkurrenter innenfor filmverdenen, har de samarbeidet med flere prosjekter innenfor spillverdenen. «LEGO Star Wars: The Force Awakens», «LEGO: Marvel Avengers» og «TellTale’s Guardians of the Galaxy» er noen eksempler på dette.

- Det er en enorm glede å velkomme Avalanche Software inn i vår utviklingsstab, og vi ser frem til å jobbe tett med våre nye partnere, Pixar Animation Studios og DCPI (Disney Consumer Products) for å produsere «Cars 3» som vil bli basert på den oppkommende filmen og populære spillserien, sier David Haddad, til Gamesindustry.biz.

Spillet vil mest sannsynligvis bli lansert i 2018, og er en oppfølger til «Mario Kart»-inspirerte «Cars 2: The Video Game» (2011) som også er produsert av Avalanche Software.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3