Dings-o-rama #2: Thrustmasters tåpelige forsøk på å revolusjonere FPS-styring til pc

Og idiotiske lyspærer du fester med sugekopp midt på tv-en.

19. februar 2018 16:27

Seriøst?

(PressFire.no): De siste tredve-førti årene med denne bransjen har skapt gode og dårlige spill, og tilhørende godt og dårlig spillutstyr.

Men vi trenger ikke se langt tilbake i bransjen før vi må riste på hodet over hva som er til salgs.

Og ristingen går over i whiplash når en ser Hip Shot Dot, som kom for tre-fire år siden – en lysende rød LED-pære du festet midt på tv-skjermen din.

Helt sant, for bare 250 kroner (!) fikk du en sugekopp med en lyspære som lyste deg i fjeset, med en ledning som hang over tv-bildet ditt.

Du moste den fast på tv-en, fyrte opp et FPS-spill, og vips så hadde du et såkalt red-dot-sikte samme hvilket våpen du spiller med – i hvilket som helst spill. For en deal!

Merkverdig nok virket det som om placebo-effekten var i full blomst hos enkelte her. I flere brukeranmeldelser skreiv folk at deres «hip shot»-treffsikkerhet hadde gått i været – noe som ikke henger helt på greip, ettersom spill de siste ti årene som regel sprer skuddene over et langt større område når du skyter fra hofta.

Andre kunder meldte om at produktet skadet tv-en deres. En skulle nesten tro at det ikke var meningen å feste ting med sugekopper på moderne paneler.

Over: Reti-Kill
Under: Headshot Red Dot

Flere varianter!

Eventuelt kunne du kjøpe en Headshot Red Dot-boks. Samme konsept, men her var det en egen boks du hadde stående foran tv-en din istedet.

Det var rett og slett en laserpeker som skinner midt på tv-en din.

Effekten skulle være den samme: En rød dott.

Prisen var 500 kroner (fred og bevares!) inkludert frakt, men hallo – du slapp jo sugekoppen og ledningen!

Eller hva med å dekke hele forbanna tv-en med et plastdeksel som gir deg verdens største sikte?

Det er nettopp det Reti-Kill er. For hvem har vel ikke drømt om å klistre et femti tommer stort sikte over 4k-tven sin for å bli bedre i «Call of Duty»? I promovideoen for produktet messes det om at du ikke kommer til å bomme, men det gjør fiendene ...av en eller annen grunn.

Ikke nok med at du blir en gud i skytespill, produsenten mener også at Reti-Kill hjelper mot kvalme for de som sliter med å spille FPS-spill. Det er altså ikke grenser på hvor fantastisk dette produktet er.

Produsenten er svært spesifikke, og lover opp til 35 prosent forbedring i kill/death-ratioen din – eller pengene tilbake!

Phew!

Thrustmaster: Frag Masters «Mega Hurts»-modusen, som denne FPS-modusen av en eller annen grunn het, gjorde at du måtte slenge den sidelengs for å strafe, vri den rundt for å gå i sirkel, og vippe på den for å kikke rundt.

I praksis var det et mareritt, fordi du måtte dytte på den for å gå og vri på den for å se deg rundt samtidig. Det var selvfølgelig langt verre enn å bare bruke en mus og tastatur.

Thrustmaster hadde såpass lite å skryte av at de måtte slå fast at å bruke to hender på en kontroller var en helt ny ting:

- Bruk begge hendene! To-hånds-kontroll bruker motgående krefter (?!), som øker presisjon og hastighet, en funksjon som er umulig når du bruker en én-hånds-kontroller eller mus, heter det i brosjyren

Ehh, vanligvis brukes også den andre hånda når folk spiller med tastatur og mus. Du vet, til å trykke på knapper på tastaturet?

Vi tviler på at denne dingsen solgte så fryktelig godt, spesielt etter at folk rapporterte om kramper etter kort tids bruk. Thrustmaster nevner den ikke på hjemmesidene sine mer, men inn i spillhistorien som en av de snåleste kontrollerne gikk den sannelig likevel.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3