Utsetter storspill etter «tøff kritikk»

Du må vente på «Deus Ex: Human Revolution».

16. desember 2010 11:47

Det nye spillet i kultserien «Deus Ex» skulle etter planen slippes i slutten av mars neste år, men nå har Square Enix i stedet valgt å utsette spillet til neste finansår.

I en skriftlig uttalelse skylder spillgiganten på dårlig finansklima og labert spillsalg.

- På grunn av svake salgstall for nye konsollspill i dette finansåret og tøff kritikk mot en nøkkeltittel, har selskapet innsett at forsterkninger i utviklingskapasitet i vårt digitale underholdningssegment som vårt mest kritiske, organisatoriske problem.

-  Derfor har vi besluttet å bruke mer tid på å polere vårt kommende spill, «Deus Ex: Human Revolution», noe som betyr at utgivelsen blir flyttet fra nåværende finansår til neste, står det i uttalelsen.

Det er uvisst hvilken kritikk Square Enix sikter til i denne sammenhengen, men spillet har vært vist bak lukkede dører på spillmesser i år.

Square Enix avslører ingen mer spesifikk dato. Neste finansår begynner i april 2011 og avsluttes i mars 2012. Vi kan derfor forvente at spillet vil bli sluppet i denne perioden.

Det Warren Spector-produserte cyberpunkspillet «Deus Ex» fra 2000 fikk svært gode kritikker og har i ettertid fått en stor tilhengerskare. Spector har også stått bak klassikere som «Wing Commander», «System Shock», «Thief»-serien og nå sist «Epic Mickey». Spector er ikke involvert i det nye spillet, som utvikles av Eidos Montreal. 

«Deus Ex: Human Revolution» tar for seg handlingen før det første «Deus Ex»-spillet, som kom til PC i 2000.

Square Enix bekreftet nettopp at de utsetter PS3-versjonen av onlinespillet «Final Fantasy XIV». Tittelen er allerede sluppet til PC men fikk hard medfart fra kritikerne. Spillgiganten har valgt å la PC-spillerne få spille gratis frem til en oppdatering har kommet, ment å skulle forbedre spillopplevelsen.

PlayStation 3-versjonen vil ikke slippes før selskapet har funnet en løsning til PC-versjonen, sa Yoichi Wada, Square Enix-sjefen, i forrige uke.

«Deus Ex: Human Revolution» utvikles til PlayStation3 , Xbox 360 og PC.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3