Dette var helt sykt i 1980

Legenden bak dukket opp på en pub i Oslo.

4. september 2014 18:05

(PressFire.no): På sent syttitallet ville flipperspillgiganten Williams ha en bit av det andre og nymotens spillmarkedet, og fikk noen av sine ansatte til å skape arkadespillet «Defender».

Spillet ble med sine rundt 55 000 solgte maskiner den største suksessen til Williams. Her snakker vi om store spillkabinetter som prydet pub-er, kaféer og spillehaller verden over.

Det regnes også som verdens første sidescrollende skytespill og i 1980 ble det regnet som svært utfordrende, men klarte likevel å bli en suksess.

En av mennene som var med på å realisere spillet, var spillskaperen Larry DeMar. Han er også kjent som mannen bak flipperspillklassikerne «The Twilight Zone», «Funhouse» og «Addam's Family»

Nylig besøkte DeMar spillpubben Tilt i Oslo, hvor PressFire benyttet anledningen til å snakke om utviklingen av det banebrytende spillet han var med på å skape.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3