Dette spillet vil være alt «Diablo III» ikke var

Snart utgis det, helt gratis.

11. januar 2013 14:34

(PressFire.no):  Med «Diablo III» og «Torchlight 2» var 2012 et spennende år for tilhengere av gamle dagers actionrollespill.

2013 tegner likevel ikke til å bli noe mindre. Særlig gratisspillet «Path of Exile» har skapt mye blest, etter gode tilbakemeldinger fra betaspillere og en kompromissløs visjon.

Nå er det klart at slusene til Windows-spillet åpner den 23. januar, ifølge hjemmesiden.

Da får alle som ønsker det gratis tilgang til en såkalt åpen beta. Siden spillet er gratis og de ikke kommer til å slette figurer herfra og ut, kan det anses som den offisielle lanseringen. 

Tilfeldighet über alles

Actionrollespillet har blitt nihamret i smia hos new-zealandske Grinding Gear Games i fem år. Målet har vært en bekmørk, dynamisk og intuitiv opplevelse a la de to første «Diablo» .

«Path of Exile» kommer blant annet med et gigantisk ferdighetssystem som lar en komponere uhorvelig mange retninger å utvikle figurene i.

Sjangeren ble startet med tung inspirasjon fra spillet «Rogue», som var en pioner innen tilfeldig generering av spillinnhold. Det har new-zealanderne tenkt å vise respekt for.

Etiske betalinger

Grinding Gear Games har ledet et korstog mot såkalt «pay 2 win»-betaling, hvor gratisutgivelser gir betalende spillere store fordeler over røkla.

I stedet skal de prøve noe de kaller etiske mikrotransaksjoner. Det betyr at du først og fremst kan kjøpe utseendemessige forbedringer og bonuser som ikke påvirker andre.

De har også tenkt å tjene penger på ligaspill og private organisasjoner hvor man kan sette ekte penger i omløp.

Et auksjonshus med ekte penger, slik «Diablo III» har skapt mye oppstyr med, har de likevel greid å holde seg unna. «Path of Exile» skal likevel kreve konstant nettkobling på grunn av infrastrukturen.

Du kan allerede kjøpe lukket beta-tilgang og diverse goder på spillets hjemmeside. Der kan pc-spillere også laste ned den endelige versjonen når den slippes 23. januar. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3