Dette spillet er ikke «gratis»

Kan ikke bruke betegnelsen om EU-kommisjonen får viljen sin.

2. mars 2014 18:51

(PressFire.no): Europakommisjonen har møtt en gjeng spillutviklere for å diskutere kunderettigheter.

På agendaen sto blant annet bruken av ordet «free», altså «gratis», og hvilke spill som kan hevde å være gratis å spille.

Foreldreklager

Konsumenter, spesielt de som har barn, trenger å bli beskyttet bedre mot uforutsette kostnader, uttaler kommissæren for forbrukerspørsmål, Neven Mimca, og sikter til mikrotransaksjoner inne i spillene.

Europakommisjonen, sammen med The Consumer Protection Cooperation, har laget en liste med sakspunkter de mener må få mer oppmerksomhet. 

På toppen av denne listen kroner misvisende reklame, som henviser til bruken av ordet «free» når man laster ned spill. Spesielt med tanke på mobilspill, rapporterer Gamesindustry.biz.

Bruken av ordet «free» eller tilsvarende, uten de riktige kvalifikasjonene, burde bare være tillatt i spill som faktisk er gratis i sin helhet, eller med andre ord ikke har noen mulighet til å kjøpe noe inne i spillet selv om det er valgfritt, forklarer de.

Spillene skal heller ikke inneholde oppfordringer til barn for å selv kjøpe noe i et spill, eller til å overtale en voksen til å gjøre det for de, står det.  

Et troverdighetsspørsmål

Mimca forklarer at de også er bekymret over hva denne trenden har å si for spillindustrien.

Nasjonale autoriteter og den europeiske kommisjonen diskuterer hvordan man best kan takle dette problemet - som ikke bare skaper et finansielt problem for forbrukerne, men også kan sette spørsmål ved troverdigheten til dette lovende markedet, sier Mimica.

Å komme med en konkret løsning ville vært en vinn-vinn-situasjon for alle parter.

Ifølge Europakommisjonens egne rapporter, regner de med en massiv økning innen app-industrien i nær fremtid.

Rapporten, som kom ut i februar, mener markedet kommer til å øke vesentlig i løpet av de neste fire årene.

I tillegg spår kommisjonen en økning med over tre millioner nye arbeidsplasser i denne bransjen i Europa alene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3