Dette spillet ble for politisk for Apple

Får ikke lov til å kalle det spill i iTunes.

19. mai 2016 11:50

(PressFire.no): Den palestinske spillutvikleren Rasheed Abueideh hevder på mikrobloggenettstedet Twitter at han nå har fått beskjed fra Apple om at spillet hans ikke kan klassifiseres som spill.

- Inspirert av ekte hendelser

I «Liyla and the shadows of war» tar du rollen som faren til en liten jente i en krigssone som herjes av bomber og skyts.

Ifølge spillskaperen er spillet inspirert av ekte hendelser – det ble for mye politikk i et spill for Apple, som anbefaler å heller kategorisere det som «nyheter» eller «oppslagsverk».

Dobbeltmoral?

Det er usikkert om det betente forholdet mellom Israel og Palestina har påvirket Apples måte å sortere innholdet på den digitale butikken, men de anklages nå for dobbeltmoral.

Twitter-brukeren Naomi Clark trekker fram spillet «Israeli Heroes» som ligger tilgjengelig i Itunes – en «Angry Birds»-klone hvor du styrer raketter fra Israel istedet for fugler.

- Kødder du med meg, Apple? Spill en jente på Gaza: avvist. Spill en israelsk rakett: A-OK!

Gratis spill på Google Play

Google Play latt «Liyla and the shadows of war» ligger under kategorien «spill» og er gratis tilgjengelig. Det har også fått aldersmerking 18 år.

Dette er ikke første gang Apple velger å sensurere den digitale butikken sin – de har tidligere avvist app-er med seksualundervisning som tema og fjernet ifjor en rekke app-er som inneholdt sørstatsflagget. 

Apple har foreløpig ikke kommentert saken offentlig.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3