Dette skal være nok et «Half-Life 2»-spill vi aldri fikk

7. desember 2015 11:45

(PressFire.no): Mytene rundt «Half-Life 3» har for lenge siden blitt noe man trekker på smilebåndet for, og det er ikke bare det tredje hovedspillet i serien som har blitt tåkelagt i mystikk.

Etter «Half-Life 2» kom det også to episodebaserte utvidelser med et slags sidespor i historien, hvor den tredje episoden aldri så dagens lys.

Den tredje episoden skulle runde av episodene som kom etter hovedspillet, og det har blitt spekulert i om den tredje episoden like gjerne skulle bli utvidet til å bli «Half-Life 3».

«Half-Life 2: Episode Four»?

Men hva med «Episode Four»?

Det har lenge vært kjent at Arkane Studios («Dishonored») jobbet sammen med Valve om det som har blitt kalt «Half-Life 2: Episode Four» eller «Return to Ravenholm».  

Gabe Newell avslørte allerede i 2006 at en fjerde episode var under utvikling, og at det ikke kom til å bli utviklet internt. Spillet har imidlertid latt vente på seg, og etter alt å dømme er det kansellert.

Ifølge myten skal «Return to Ravenholm» ha hatt en annen protagonist enn Gordon Freeman. Ravenholm er også kjent som byen med zombier i «Half-Life 2».

Slik skal kansellerte «Half-Life 2: Episode Four» ha sett ut.
Slik skal kansellerte «Half-Life 2: Episode Four» ha sett ut.

Elleve nye bilder

I 2013 dukket det opp fire bilder som skulle stamme fra spillet, og nå dukker det opp elleve nye.

Det er nettsiden med det passende navnet Valvetime.net som har fått klørne i elleve bilder som skal stamme fra spillet. Bildene viser det som kan se ved første øyekast kan se ut som et kloakksystem, men de avslører også celler og barneleker.

Bildene kommer fra designeren Robert Wilinskis portfolio, som jobbet for Arkane Studios i 2007 og 2008 – i perioden da spillet skal ha vært i utvikling.

Wilinski jobber i dag for svenske Starbreeze Studios og med spillet «PayDay 2».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3