Dette må være den sykeste sandkassa vi har sett

Se den bli levende.

10. mai 2014 13:24

(PressFire.no): Da universitetet i California UC Davis sammen med vitenskapssenteret ECHO Lake Aquarium and Lake Center skulle lage et utdanningsverktøy for vitenskapen rundt ferskvann og topografi, valgte de å ta i bruk moderne spillteknologi.

Etter å ha latt seg inspirere av tsjekkiske forskere ville de lage en interaktiv sandkasse som forandrer landskapet dynamisk med vann og lava.

Kinectopografi

Det har de klart ved å kombinere Microsofts spillkamera Kinect og en prosjektor. 3D-kameraet, som i utgangspunktet ble laget til Xbox 360 og Xbox One, har avanserte sensorer som kan spore dybde og dermed også kurvene i sanden. 

På den måten klarer den å tegne topografisk landskap oppå sanden, og i tillegg simulere fysikken til flytende lava og vann. Alt i sanntid, selvfølgelig.

Prøv selv?

Målet skal være en selvgående utstilling for vitenskapelige museum, hvor besøkende kan prøve selv med minst mulig oppsyn.

Ifølge universitetet lærer systemet geografi, geologi og hydrologiske konsepter. I videoen kan du se hvordan det blir laget et fjell, og hvordan det ligger flytende lava på toppen. Vi får også se hvordan vann oppfører seg i landskapet.

En mer detaljert beskrivelse finner du på prosjektets nettside, inkludert en oppskrift på hvordan man gjøre det selv.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3