Dette lille bildet ledet til kanskje den drøyeste gåten i et spill noensinne

16. november 2015 20:05

(PressFire.no): Spillet «The Binding of Isaac» har vært kjent for å innholde mange hemmeligheter, som har holdt spillere interessert over lang tid.

I forbindelse med en ny utvidelse av spillet har nivået på gåtene nådd nye høyder -den involverte blant annet omfattende kodeknekking, skattejakt i Santa Cruz og GPS-koordinater til en mystisk bygning Santa Ana, Los Angeles.

Hint: «The Lost Boys» i bakgrunnen.
Begynte i det små

Det hele begynte da Reddit-brukeren Metalalex mistenkte at noen piksler (se toppbildet) som etterlignet skrift i en achievement kunne representere en slags kode. 

Han hadde rett og endte opp med en lenke til et bilde med et bibelsitat.

Videre kom det flere hint fra spillskaperen selv, Edmund McMillen, via mikrobloggenettstedet Twitter med referanser til åttitallsfilmen «The Lost Boys», som ledet dem til Santa Cruz.

Det var i Santa Cruz filmen ble spilt inn og flere referanser henviste til byen, hvor det ble funnet en plakat.

Denne ble funnet gravd ned ved bygning i Santa Ana.
Denne ble funnet gravd ned ved bygning i Santa Ana.

Neste stopp Los Angeles

Etter omfattende kryptering av bokstaver og kommunikasjon med en telefonsvarer kom etterforskerne fram til GPS-koordinater.

Koordinatene viste til en bygning i Santa Ana med nummer 109. Flere spillere skal ha møtt opp ved bygningen for å finne neste ledetråd.

I bakken fant de til slutt en Isaac-figur som ledet demt il en Twitter-konto, som detektivene klarte å gjette passordet til ved å kombinere flere hint.

Etter å ha lagt ut flere spørsmål via Twitter-kontoen Greed ble passordet til kontoen endret, og det ble lagt ut et bilde som inneholdt teksten «nettsamfunnet låste opp noe gjemt».

Minutter etterpå kom det en oppdatering til spillet, som inneholdt en ny spillfigur, med nytt utstyr og achievement.

Du kan lese hele sammendraget av etterforskningen her.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3