Dette kan ødelegge konsollen din

Gå ikke i fella - Xbox One er ikke bakoverkompatibel.

8. desember 2013 18:03

(PressFire.no): Det florerer et bilde på nettet som påstår å ha løsningen for å åpne for Xbox 360-spill på Xbox One-konsollen.

Konsollen er som kjent ikke bakoverkompatibel, men bildet hevder å ha funnet en løsning. Dette er derimot bare juks og fanteri, og om du følger instruksjonene kan du ende opp med en ødelagt konsoll.

Lurte seg inn i utviklermenyen

Etter kort tid på markedet fant noen smarte spillere ut hvordan man kom seg inn i Xboxs utviklermeny - som Microsoft har implementert for å gi muligheten til indieutviklere og hobbyspillskapere å selv lage spill for konsollen.

Metoden som brukes i dette omtalte bildet resulterer i en maskin som kjører omstart i en endeløs løkke, skriver brukere på forumet Neogaf.

Markedsmannen Larry Hryb for Xbox, bedre kjent som Major Nelson, sier at man ikke kan forandre bakoverkompatibeliteten på denne måten:

- Så vi har det klart: Det er ingen måte å gjøre Xbox One kompatibel med eldre spill - og det å forsøke å gjøre dette kan ende opp med en konsoll som ikke fungerer, skriver han på Twitter.

Hvem har skylda?

På neogaf-forumet diskuteres det om hvorvidt dette burde ligge på Microsofts skuldre eller ei; enkelte mener funksjonen som lar dette skje ikke burde være tilgjengelig for brukerne, mens andre mener at brukerne ikke har noe i utviklermenyen å gjøre i utgangspunktet.

Xbox One har nylig kommet på markedet i 13 land, og selv om Norge ikke er et av disse landene har fortsatt flere nordmenn importert maskinen - blant annet fra Microsofts egen nettbutikk i andre land.

Det er forventet at maskinen kommer til å lanseres på det norske markedet i begynnelsen av 2014. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3