Dette er spillsjefenes soleklare favoritt fra i fjor

Men også en viss zombieballade overbeviste.

8. februar 2013 11:15

(PressFire.no): Denne uka har Las Vegas vært verter for D.I.C.E.-konferansen, hvor toppene fra mange av de største og mest innflytelsesrike spillselskapene møtes for faglige seminar og festligheter.

Det var for eksempel der Valve-sjefen Gabe Newell erklærte sitt samarbeid med stjerneregissøren J.J. Abrams om både spill og film.

Nå har industrififfen også kåret sine favorittspill fra fjoråret, men det var slettes ikke en av de største utgivelsene som tok storeslem. 

Indiesluggere

Thatgamecompanys beskjedne «Journey» tok hjem den høythengende «årets spill»­-prisen og hele sju andre berømmelser for blant annet lyddesign, nettspilling, musikk og regi, kan hjemmesiden deres fortelle.

Tidligere i dag kunne vi melde om at utviklerne faktisk gikk teknisk konkurs i jakten på den perfekte følelsesladde slutten, og jobbet ulønnet i et halvt år.

Også Telltales hyllede «The Walking Dead» overbeviste spilltoppene. Det tok hjem prisene for beste historie og eventyrutgivelse, og ble kåret til fjorårets beste nedlastbare spill. Hovedpersonen Lee Everett ble utnevnt til den beste rollefiguren i et spill anno 2012. 

«Halo 4» og «XCOM: Enemy Unknown» fikk også to priser hver. Førstnevnte ble berømmet for den grafiske ytelsen og nettstrukturen, mens nyversjonen av taktikklassikeren ble hyllet som fjorårets beste strategispill og 2012s største bragd innen «gameplay engineering».

Hele listen over vinnerne kan du se på AIAS' hjemmeside. Kåringen skal ha skjedd gjennom direkte avstemming blant de oppmøtte. 

Hyller Valve-sjefen

I samme anledning valgte komitéen i Academy of Interactive Arts & Sciences, som også stod for spillkåringen, å innlemme nok en ikonisk spillpersonlighet i sin «Hall of Fame».

Denne gangen var det Valve-grunnleggeren og dataspillikonet Gabe Newell som fikk den prestisjetunge utnevnelsen.

Han ble dermed en del av samme lag som «Mario»-pappaen Shigeru Miyamoto, Sid Meier («Civilization») og Will Wright – som skapte «SimCity» og «The Sims».

Newell og selskapet hans står bak verdens mest populære spillsamfunn- og sentral, Steam, og utviklet klassiske førstepersonsspill som «Half-Life»-ene, «Portal» og «Team Fortress 2».

AIAS trakk også frem Dave Lebling og Marc Blank som vinnerne av pionerprisen sin, for nyvinning i spill. De stiftet det legendariske eventyrspillstudioet Infocom.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3