- Dette er så irriterende at jeg vurderer å skifte til Xbox One

Feilmelding herjer PlayStation 4.

21. januar 2014 13:00

(PressFire.no): På det offisielle PlayStation-forumet renner det nå inn meldinger fra brukere som har problemer med sin nye PlayStation 4-konsoll.

Det skal være en feilmelding med den kryptiske koden ce-34878-0 som går igjen hos de uheldige spillerne. Feilen har resultert i tapet av mange timers progresjon i enkelte spill.

Feilmeldingen har lenge plaget de som har spilt «Battlefield 4» på Sony-konsollen, men siden desember har feilmeldingen også begynt å ramme andre spill.

Mistet 25 timers progresjon

Den siste tiden er det blant annet basketballspillet «NBA 2K14» som har fått problemer. Mange rapporterer om feilmeldinger som ser ut til å være knyttet til lagringsfilen for spillet.

- Lagringsfilen for karrieren min i «NBA 2K14» innehold over 25 timer med progresjon, og nå kræsjer den kort tid etter at jeg laster den inne, skriver brukeren Snake_Inthe_b0X.

I den nå lange diskusjonssiden, med 36 sider, rapporterer brukere også om andre spill hvor dette forekommer. Enkelte brukere skal også ha opplevd feilmeldingen i både «Resogun», «Killzone Shadow Fall» og «Fifa 14». Noen har til og med fått feilmeldingen når de ser gjennom skjermbildene de har tatt via konsollen.

Etterlyser svar fra Sony

En bruker påpeker at PS4 er en fantastisk konsoll, men at det er på tide at Sony kommer med en løsning eller forklaring på problemet:

- Dette er så irriterende at jeg vurderer å skifte til Xbox One, siden dette har pågått siden lansering uten at det har blitt vist noe tegn på en fiks, skriver brukeren som kaller seg JediRabbit på forumet.

Flere av brukerne på forumet har fått byttet konsollene sine – brukeren Orcvader er nå på sin fjerde konsoll, etter å ha opplevd flere feil med konsollen.

Sony har nå kommentert problemet overfor Eurogamer.net og en talsmann sier de er takknemlige for tålmodigheten mens de undersøker feilen.

PlayStation 4 ble sluppet i november 2013 og skal ifølge Sony ha solgt 4,2 millioner maskiner på verdensbasis frem til jul.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3