- Dette er fremtiden vår

Svenske skytespilleksperter lager samarbeidsaction.

21. januar 2013 12:55

(PressFire.no): Svenske Starbreeze Studios spesialiserer seg på skytespill. Det betyr for eksempel «Chronicles of Riddick»-duoen, «Syndicate»-omstarten og den skitne tegneserierealiseringen «The Darkness».

Etter hvert skal de legge enda et kruttdunstende navn til porteføljen. PlaySyndicate har snappet opp en ny utgivelse fra selskapet, kalt «Storm».

Gratis?

Tyskerne bak nettstedet mener at dette er en slags foredling av «Cold Mercury», et samarbeidsorientert skytespill i «free to play»-ham som ble røpet i fjor.

De skal likevel ha fått nyss i at utgivere ikke var særlig interessert i skytespillet etter at «Syndicate» ble utgitt.

Starbreezes egne hjemmeside beskriver prosjektet som «fremtiden sin», og bekrefter at det er et sci-fi-skytespill sentrert rundt samarbeidsspilling.

PlanetSyndicate skriver at spillet skal komme som et slags svar til manglende oppfølging av «Syndicate», og bygger på mange av de samme idéene. Utgivelsesdatoen er ikke kjent.

Med på laget har de etter sigende David Goldfarb, som var sjefsdesigner på enspillerdelen av «Battlefield 3» og «Battlefield: Bad Company 2».

Han skal ha blitt med som en del av flyttelasset da Starbreeze kjøpte Overkill, som lagde co-op-luringen «Payday: The Heist». Også det spillet har en oppfølger på vei.

Plattformspill med regissør

Mens de polstrer skytespillrepertoaret, prøver Starbreeze også å utvide horisonten med nye sjangere og opplevelser.

«Jalla! Jalla!» og «Kopps»-regissøren Josef Fares lager et plattformspill sammen med spillstudioet

I «Brothers: A Tale of Two Sons» må to brødre legge hodene i bløtt for å redde faren, som er døende. Det tar dem ut på jakt etter en spesiell eliksir.

Den fantasifulle utgivelsen skal etter sigende utgis til Windows, Xbox 360 og PlayStation 3 i nedlastbar form i løpet av 2013.

Toppbildet er fra «Syndicate», siden det ikke foreligger offisielle bilder fra «Storm» enda.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3