Dette er PlayStation 4s supergrafikk

Neste generasjons «Killzone».

21. februar 2013 02:47

(PressFire.no): Guerrilla Games har fulgt Sony tett siden PlayStation 2-dagene, og flaggskipserien «Killzone» har tynet maskinvaren på spillkonsoller mer enn én gang.

Under nattens avduking av etterlengtede PlayStation 4 viste de frem sitt splitter nye spill, og nederlenderne viste nok en gang at de har koll på det visuelle.

«Killzone: Shadow Fall» ser ut til å bli et kjapt og pompøst skytespill i likhet med storebrødrene i serien, men kommer med et utseende som radbrekker dagens konsoller.

Annonseringsvideoen med klipp fra selve spillet ser du nederst på denne siden.

Fargerik overlevelse

Avsløringsvideoen finner sted i en fremtidsby som mest av alt ligner på et fargerikt og sylskarpt cruiseskip i skyene.

I motsetning til forgjengernes jordfargede og dystre ytre, ser det denne gangen ut til å være en varm og tydelig stil på dagsordenen.

Historien skal etter sigende handle om retten til å leve, og hvordan de rivaliserende rasene kniver i jakten på nye hjem, ifølge presentasjonen under pressekonferansen.

I praksis ser tapetet likevel ut til å være fylt med de samme prioritetene: røsk deg forbi stadige eksplosjoner og ildregn med et maskingevær i hendene og plant kuler i fiendene før de når deg.

Sprelsk action

Den imponerende grafikkmotoren var selvsagt en viktig del av presentasjonen, men det ble også anledning til å se på noen av spillets mer sprelske sider.

På et punkt henger hovedpersonen fra rep etter et helikopter, mens farkosten spreller gjennom lufta blant digre, glitrende skyskrapere.

Det skaper radige perspektivendringer idet helikopteret suser sidelengs i full fart, mens den digre horisonten hviler fargerikt i bakgrunnen.

De blodige nærkampsangrepene hvor man kjører dolker i nær sagt de hulrommene man finner er også videreført, blant annet ser vi en stupende nedkapping av en intetanende skurk.

Spillet skal være eksklusivt til PlayStation 4, men noen utgivelsesdato fikk vi ikke. Kanskje ikke så rart, med tanke på at selve konsollen heller ikke har det enda.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3