Dette er Norges store spillhåp

Norwegian Game Award-vinnerne er kåret.

31. august 2012 16:20

(PressFire.no): I går ble vinnerne av Norwegian Game Awards kåret. Konkurransen har fått spillskapere ved landets universiteter til å knive om å lage den beste spillbare prototypen gjennom de siste åtte månedene.

Prisutdelingen skjedde i Olavshallen i Trondheim, og deltakerne kunne nomineres i syv kategorier på bakgrunn av prestasjonene sine. 

Årets store vinner ble Sigurd Gran-Jansen og hans «Mosquito Mania», som danket ut konkurrentene i både «årets spill»- og «beste tekniske bragd»-kategoriene.

Ingen skjerm - kun lyd

Grunntanken bak Jansens spill er temmelig enkel, der man styrer en ultrakompetent amerikansk soldat i den vietnamesiske myra på syttitallet. Men Vietcong skal allerede være overvunnet.

Målet er i stedet å avlive flest mulig mygg på 60 sekunder, med ørene som fremste navigasjonsverktøy. Man har nemlig ingen skjerm. og bruker kringlydhøyttalere til å orientere seg med.

Når myggen først er funnet, benytter man en geværformet håndkontroller til å kveste den og bedre levevilkårene for sumpglade soldater med myggallergi.

Jansen dro hjem med en total premiepott på 50 000 kroner, som muligens gjeninvesteres i hans enmannsstudio 8th Street Corner Boys.

Kule kiser vinner

Lodne «Fun Run» til mobiler og nettbrett var en annen slager, med seier i både «årets mobilspill» og publikumsavstemmingen.

- Alle de søteste, lodneste dyrene i skogen er på løpetur. Om du skal forbli en kul kis, er det viktig at du fullfører løpet før de pelskledde vennene dine, hevder spillets side.

Den fargerike innpakningen skjuler likevel en omfattende nettspillingsopplevelse, hvor opptil fire spillere kan spurte mot hverandre i sanntid. 

Seks mann sterke DirtyBit kan kose seg med 20 000 norske kroner, en Samsung Galaxy S III-telefon og en tur for to til en valgfri spillmesse verdt 10 000 kroner.

Espen Askeladd-inspirert

Det Espen Askeladd-inspirerte eventyrspillet «Bark» var en annen storsuksess, og vant priser for både lyddesignen og utseendet. Premien i begge kategorier var 10 000 kroner.

- 15 år har passert siden Espen Askeladd fikk prinsessen og halve kongeriket. Kongen er død, og Askeladden har overtatt tronen, nevner prosjektsiden om spillets utgangspunkt.

Spilleren styrer Huldra, skogsnymfen i besittelse av en amulett som kan trollbinde mennesker. Oppgaven din er først og fremst å holde den unna Askeladdens syv lojale håndlangere.

Tredjepersonsspillet ble laget av åtte personer dype Crackwhip Interactive, og ser ut til å ha god fart forover selv om konkurransen er over.

Du kan se klipp fra spillet i videoen nederst på denne siden.

Et spill i et spill i et spill

Den siste premien gikk til «Shadow of the Game» av trioen DeRail Games, som overvant konkurrentene i «beste konsept»-kategorien med et helt unikt tankesprell.

Selv om det kan minne om et tradisjonelt japansk rollespill, mener DeRail at deres debutspill oppleves mer som et pek-og-klikk-eventyrspill.

Som en grønnskolling i rollespillselskapet Gizzard skal man være med på lanseringen av en splitter ny utvidelsespakke til et MMO, og følge det første forsøket på å toppe den nye sluttbossen.

Gjennom historien, som består av nærmere 80 prosent filmsekvenser ifølge utviklerne, hopper man mellom spillet om Gizzard og spillet om Gizzards spill. Om det gir noe mening, da. 

Denne traileren hjelper deg nok med å forstå opplegget litt bedre. På hjemmesiden deres kan du forresten melde interesse for en betaversjon av spillet.

Norwegian Game Awards har blitt avholdt årlig siden 2007, og skjer i regi av Start NTNU ved universitetet NTNU i Trondheim. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3