Dette er Disneys drømmeprosjekt

Blander alle figurene sine i gigantisk spillunivers.

16. januar 2013 10:46

(PressFire.no): I desember slapp Polygon en diger ryktepakke om Disney-prosjektet «Infinity», som formelig skulle blande «Minecraft» og «Just Cause 2» med selskapets gigantiske merkevarer.

Spillet er i aller høyeste grad ekte. I natt offentliggjorde Disney prosjektet, og kalte det sitt aller største spill noen gang, skriver Eurogamer. Avsløringstraileren ser du øverst på denne sida.

Her skal de koble ekte samlefigurer med et ambisiøst videospill, slik Activision har gjort gedigen suksess med i storserien «Skylanders».

Lett blanding

Grunnklossen i totempælen er å blande figurer fra Disneys digre merkevarer, som flust av animasjonsfilmer, «Pirates of the Caribbean» og kanskje nylig anskaffede «Star Wars»?

Grunnpakken kommer med Sulley fra «Monsters Inc», Captain Jack Sparrow fra «Pirates of the Caribbean» og Mr. Incredible fra «The Incredibles». 

De skal fraktes inn i spillet ved at man setter dem på en slags portal, akkurat som i «Skylanders». Nye figurer må kjøpes i fysisk form i butikken, og kan deretter kastes inn i opplevelsen.

I motsetning til Activisions «Spyro»-avledede serie, som i utgangspunktet er et actioneventyr med visse rollespillelementer, skal dette være en blanding av mange sjangere.

Sjangermiks

Hver figur eller merkevare har sitt eget spill, kalt et Play Set. Mr. Incredibles verden skal for eksempel være et slåssespill med en åpen verden. 

Beitemarkene til «The Incredibles»-hovedpersonen blir etter sigende et rivaleri mellom Monsters University og en konkurrerende skole, hvor de sniker rundt, driver gjøn med dem og legger ut feller for å hindre at det skjer andre veien.

I en vri som kan minne om Sid Meiers klassiske «Pirates!» vil «Pirates of Caribbean»-verdenen være et åpen verden-spill der du både navigerer skuta og utforsker tropeøyer.

De ulike figurene skal blandes på tvers av spillverdener,og ifølge bildene kan man blant annet hive Jack Sparrow på hesten Bullseye fra «Toy Story».

Snekre egne brett

Grunnkonseptet i «Disney Infinite» later til å bli av en skala som aldri er realisert i spilløyemed før, og det fra et selskap hvor spillarmen er den eneste som ikke tjener penger. 

Blant annet skal alt være spillbart med opptil fire deltakere både lokalt og over internett. Det illustreres ved at én spiller kan styre skipet til Jack Sparrow, mens en annen er på kanonene.

Fikler du rundt i verden, har Disney lyst til at du skal låse opp brikker som kan brukes i en frimodus kalt Toy Box, hvor spillerne skal få snekre sine egne omgivelser. 

Det er nok her «Minecraft»-inspirasjonen kommer inn. Videoen øverst viser blant annet hvordan man kan lage sin egen imitasjon av «Mario Kart» eller «Zelda»

Fersk rival

Activision følger Disneys sprell tett og har alllerede rukket å kommentere nattens store avsløring.

- Vi er begeistret over den utrolige suksessen til «Skylanders» på så kort tid. Vi er også smigret over at et ledende familieunderholdningsselskap slår følge med oss i «toys to life»-sjangeren, uttaler Activisions sjef for forbrukermarkedsføring, John Coyne, til Gamespot

Til tross for den imøtekommende tonen, har spilltoppen likevel funnet plass til et aldri så lite sleivspark.

- Vi fokuserer videre på å levere nyskapende og involverende opplevelser for barn, og øser mer kreativitet i spillene våre. Derfor er vi godt rustet til å fortsette som lederne av sjangeren, fortsetter Coyne til nettstedet.

Skeptisk Pixar-sjef

Disney tøffer likevel videre, og har svært store planer for magnum opuset til studioet bak kritikerroste «Toy Story 3», Avalanche Software.

Eurogamer skriver at John Lasseter, selve sjefen for Disney-eide Pixar, var svært skeptisk til å blande merkevarer på dette viset først.

- Mr. Incredible bor ikke i samme verden som Sulley og Mike. Beklager, men det skjer ikke.

Men så fant Avalanche råd i en av seriene Lasseter selv skapte.

- Om du har det moro med leketøy fra disse filmene, er det akkurat som Andy fra «Toy Story». De er fulle av leker fra alle verdens ting, og møtes når han leker med dem, skal Lasseter ha erklært, ifølge Eurogamer.

«Disney Infinity» skal utgis i juni til Xbox 360, PlayStation 3, Wii U, Wii og 3DS.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3