Dette ble for sterk kost for japanske PlayStation-spillere

Fjernet brystvorter fra «The Order: 1886».

15. april 2015 09:08

(PressFire.no): Actioneventyret «The Order: 1886» blåste ikke sokkene av oss, da det kom ut til PlayStation 4 tidligere i år.

Men det er helt andre klesplagg som blafrer i dette spillet. 

I Japan har sensuren fått gjennomslag for noen endringer, og kledd på de mest kontroversielle spillfigurene.

Fikk nye bukser

Kotaku har samlet flere klipp og bilder fra den vestlige og japanske versjonen av spillet. Én av scenene viser både en naken brystvorte og en penis, men dette er tatt bort i sistnevnte utgave at «The Order».

Mannen i den omtalte sekvensen har fått på seg bukser. Kvinnefiguren er fortsatt naken, men brystvortene er borte. Et annet sted i det PS4-eksklusive spillet – der hovedpersonen besøker et bordell – er en toppløs kvinne byttet ut med et nærbilde av ansiktet i stedet.

Japanske bloggere og YouTube-kanalen Censored Gaming ramlet over dette, og har sammenliknet flittig.

Actionspill uten blod

Det er klare forskjeller i Japan når det gjelder hvordan filmer, anime og spill vurderes og sensureres i møtet med nakenhet eller vold. Spillbransjen i dette landet har tidligere gjort slike endringer før en tittel slapp gjennom nåløyet og havnet i salg.

«Resistance: Fall of Man» og «Uncharted: Drake’s Fortune» – to PlayStation 3-spill – ble sensurert i Japan ved at alt av blod ble tatt bort fra spillene.

«The Order: 1886» fikk 18 års aldersgrense i Japan, gradert som «Z». Selv i en brystvorte- og penisfri versjon.

Foto (skjermdump, hovedbilde): H-lifeblog.at.webry.info

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3