Dette ble for drøyt for Tyskland

Microsoft: - Vi er skuffet.

11. oktober 2013 13:29

(PressFire.no): Når Microsoft den 22. november slipper sin nye konsollsatsing, Xbox One, er zombie-spillet «Dead Rising 3» med i lanseringsplanene.

Men nå viser det seg at det blir uten dette spillet i Tyskland. Zombie-actionspillet passerer nemlig ikke sensurorganet i landet. Det blir ulovlig å selge spillet i landet.

- Selv om Microsoft er skuffet over beslutningen, respekterer vi synspunktet til sensuroganet og har trukket «Dead Rising 3» fra lanseringsplanene til Xbox One i Tyskland, forteller Microsoft i en uttalelse til destructoid.com.

Ikke første gang

Andre land skal ikke stå i fare for å gå glipp av spillet:

- «Dead Rising 3» vil fremdeles være tilgjengelig i alle andre lanseringsmarkeder 22. november.

Dette burde imidlertid ikke være en stor overraskelse for tyskere, som ofte blir snytt for spill med voldelig innhold. Faktisk er begge de to forløperne i «Dead Rising»-serien bannlyst i landet, og det er straffbart å selge dem.

Det er ikke den eneste serien som er forbudt i landet – også spill som «Manhunt», «Silent Hill: Homecoming» og «Left 4 Dead» er forbudt på grunn av voldelig innhold. «Wolfenstein»-serien er også nektet på grunn av nazi-symbolikk, som er forbudt i landet.

Ingen sensur i Norge

I «Dead Rising» befinner du deg midt i en zombie-apokalypse hvor du tar i bruk verktøy og våpen for å hamle opp med dem, gjerne i kreative kombinasjoner.

Her i landet finnes det i utgangspunktet ikke sensur for spill og det er derfor heller ikke ulovlig å selge spill til mindreårige. Likevel brukes aldersmerking og anbefaling fra den internasjonale organisasjonen PEGI.

Xbox One slippes ikke i de nordiske landene før tidlig i 2014.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3