- Det vil ikke bli snakk om en ny Xbox i år

Microsoft beroliger ryktemakerne.

31. januar 2012 10:05

(PressFire.no): Ryktene om nye konsoller har økt i omfang og troverdighet. Selvsagt jobber både Sony og Microsoft med arvtagerne til henholdsvis PlayStation 3 og Xbox 360.

Men disse maskinene vil ikke bli vist frem - eller omtalt fra offisielt hold - i løpet av 2012.

Sony-topp Kaz Hirai var først ute og sa det ikke vil bli snakket om PS3-oppfølgeren på sommerens store E3-messe i Los Angeles. Og nå følger Microsoft opp.

En slags terrorbalanse er nå altså opprettet mellom konkurrentene.

- Nintendo kan kjøre sitt eget løp

- Jeg tviler på at det vil skje noe i år, det er mye liv igjen i Xbox 360. Beviset er at vi ikke ser noen grunn til å redusere prisen på konsollen i år, sier Microsofts Cedrik Delmax.

E3 er alt for tidlig. Det som er helt sikkert er at det ikke skjer noe i løpet av 2012 (når det gjelder ny konsoll – journ. merk.).

I 2012 blir det nye konsoller. Nintendo har tenkt å vise frem sin Wii U-konsoll på E3, da med de endelige spesifikasjonene på plass og helt sikkert opplysninger om spill som blir klare til lanseringen. Nintendo-president Satoru Iwata bekreftet nylig at Wii U blir å finne i butikker før jul. Det gjelder også for Europa.

Markedssjef Delmax i Microsoft mener Nintendo fint kan få kjøre sitt eget løp.

- Vår jobb er ikke å forsøke å overgå Nintendo, og deres oppgave er ikke å slåss mot de andre konsollprodusentene. Nintendo har plassert seg selv i en annen syklus: de trenger bare å følge sitt eget tempo, sier Delmax til Le Point.

Sony sist igjen?

Sonys Frankrike-sjef, Philippe Cardon, var nylig ute og luftet tankene sine om hvordan tidsplanen for neste konsoll blir. Han mener ifølge Le Point at Sony er utsatt for mindre press enn Nintendo om å lansere en ny hjemmekonsoll.

Samtidig spådde han at Sony igjen vil være sist ute av «de tre store» til å lansere en konsoll.

- Vi var sist ute med PS3, og blir nok sist til å annonsere noe denne gang også, sa Cardon.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3