Det store indie-håpet til Xbox One er utsatt

«Ori and the Blind Forest» trenger mer polering.

22. november 2014 15:53

(PressFire.no): «Ori and the Blind Forest» var det Xbox-eksklusive konsollspillet fra E3-pressekonferansen til Microsoft som virkelig stakk seg ut.

For i en oase av tøffe og høylydte actionspill, var det utvilsomt forfriskende da «Ori» ble annonsert fra scenen i Los Angeles.

Lenge har Microsoft hatt «høsten 2014» som utgivelsesplan. Det er nå endret, for spillet er utsatt til neste år.

Slippes tidlig neste år

Forsinkelsen kommer ikke som en stor overraskelse. Det er tross alt ikke mange ukene igjen av året. Men utviklerne i Moon Studios understreker at ventetiden ikke blir så lang.

– Vi gleder oss ekstremt mye til at alle skal få hendene på «Ori and the Blind Forest» så kjapt som mulig, men vi har tatt avgjørelsen sammen med våre partnere i Microsoft Studios og trenger bare litt mer tid for å legge et ekstra lag polering, på det vi håper vil bli en uforglemmelig spillopplevelse, sier spillskaperne.

Nytt lanseringsvindu er «tidlig 2015», og spillet er fortsatt eksklusivt for Xbox One. I tillegg er det ventet en versjon til Windows-pc og Xbox 360.

Oppgrader eventyret

Spillet er trygt forankret i «metroidvania»-sjangeren og legger opp til eventyrlig utforskning der du styrer Ori, en hvit ånd. Etter kort tid får du både en følgesvenn, kalt Sein, og sjansen til å oppgradere med nye evner og får større armslag for å oppleve mer av denne fargerike spillverdenen.

På E3 i sommer pratet vi med spillregissøren bak «Ori and the Blind Forest», Thomas Mahler. Han var på dette tidspunktet verpesjuk etter å snakke om det spillet de har jobbet med i over fire år:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3