Det norske spillet om tyskerbarna slippes på frigjøringsdagen

- Dagen ble startskuddet på en livstid med lidelse for svært mange tyskerbarn.

17. april 2018 14:36

(PressFire.no): Det er ikke letthåndterlig materie det norske spillstudioet  Sarepta Studio og Teknopilot har jobbet med de siste årene – ekte historier fra tyskerbarna under andre verdenskrig.

I «My Child Lebensborn» tar du rollen som verge for såkalt Lebensborn-barn i Norge i kjølvannet av andre verdenskrig, hvor barnet vil møte en verden fullt av hat, mobbing, arv og skyld. 

- Hjelp Klaus eller Karing med å takle den tunge arven til tyske soldatgener i et land som ferier sin frihet, heter det i pressemeldingen.

Historiene er stort sett hentet fra virkeligheten.

– Alt i spillet er representativt for situasjonen de var i, med noen få praktiske unntak for å gi god spilldesign. Det er først og fremst en engasjerende spillopplevelse, hvor du utfordres i en foreldrerolle, forteller spillskaper Catharina Due Bøhler i kunngjøringen.

Tematikken har skapt oppmerksomhet rundt spillet, som ble ett av ti utvalgte spill som ble vist under Games For Change 2017 i New York i 2017.

Og hva er vel da mer passende enn å slippe spillet 8. mai – frigjøringsdagen. Dagen da tyskerne ga Norge tilbake, men også etterlatte sine spor – inkludert sine barn.

– Den 8. mai 1945 feiret nordmenn flest freden, men den dagen ble startskuddet på en livstid med lidelse for svært mange tyskerbarn - norske barn med tyske soldater som fedre. Vi håper at denne lanseringsdatoen kan skape oppmerksomhet på hvilke alvorlige konsekvenser det kan ha å stemple barn som fiender, heter det fra produsent Elin Festøy.

«My Child Lebensborn» slippes til iOS og Android 8. mai.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3