Det nest beste fysikkhjernetrimspillet slippes i «superutgave»

21. mai 2015 14:13

(PressFire.no): Du skal være stor optimist om du forsøker på å vippe «Portal» og den mesterlige oppfølgeren ned fra tronen som det ypperste innen fysikkpusslerier.

«Q.U.B.E.» forsøkte, og var et friskt pust. Et spill som dristig kastet hansken og forsøkte å hevde seg på samme markedet.

Sommerlige gåter

Nå er det bekreftet at folka bak jobber med en nyversjon. Spillet kommer til PlayStation 4 og Xbox One i sommer, i tillegg til at også Wii U og PlayStation 3 får.

Opprinnelig kom «Q.U.B.E.» ut til pc i 2012.

«Det faktum at jeg i det hele tatt sammenligner disse to spillene på dette nivået taler bare positivt om «Q.U.B.E.» – som helt fint klarer å stå på egne bein. Det er vanskelig ikke å dra paralleller», skrev vår anmelder da dette spillet først kom ut for tre år siden.

Selvsagt var «Portal» referansepunktet og sammenligningsgrunnlag.

Det tok bare fire dager etter Steam-slippet før pengene utviklerne i Toxic Games fikk investert til «Q.U.B.E.» var tjent tilbake, og vel så det.

En godbit i vente

Nyversjonen har foreløpig ikke fått en dato. Utviklerne lover at alt innholdet fra «Q.U.B.E.» blir tatt med, de har lagd et helt nytt lydspor og skrudd sammen ti bonusbrett.

I samarbeid med et nytt spillstudio, Grip Games, har Toxic Games hyret inn manusfolk som tidligere har jobbet med «Alien: Isolation» og «Crysis 2», og fått skuespillerne Rupert Evans og Rachel Robinson til å blåse liv i handlingen og fortellingen.

Alle som ble oppslukt i Q.U.B.E. etter den første lanseringen vil bli glade over å kunne returnere og møte helt nye utfordringer, og spillere som enda ikke har opplevd mysteriene til Q.U.B.E. har en godbit i vente, sier Jakub Mikyska fra Grip Games i en pressemelding.

«Q.U.B.E. Director’s Cut» lanseres til PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One og Wii U i løpet av sommeren.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3