- Det handler ikke om hvem som gjorde det først, men best

Sonys nettbrett kommer i slutten av september.

31. august 2011 20:16

Det var i forbindelse med elektronikkmessa IFA i Berlin, Tyskland  at Sony i dag avduket flere nyheter. Og sjefen selv, Howard Stringer, var ikke veldig moderat da han omtalte deres inntreden i nettbrettmarkedet.

- Det handler ikke om hvem som gjorde det først, men best, sa Stringer på pressekonferansen som ble tv-overført via nettet.

Han siktet til at Sony ikke bare kan lage flott elektronikk, men er en verdensledende produsent av innhold. De har enorme mengder med musikk, film og spill, proklamerte Stringer. Og det er dette innholdet som visstnok nå skal integreringes med produktene til elektronikkgiganten - også deres nye nettbrett.

Et nettbrett med former

Selve nettbrettet de nå lanserer har vært kjent i lengre tid, men det er først nå Sony faktisk har avduket funksjoner, pris og lanseringsdato.

Selve nettbrettet kommer i to prisklasser – 16GB eller 32GB med lagring. Men i motsetning til både iPad og nylig lanserte Samsung 10.1 har Sonys nettbrett en port for minnekort av typen SD.

Selve formfaktoren er temmelig utradisjonell, og skal være inspirert av et brettet magasin. Det vil si at den er relativt tjukk på den ene enden, mens den er omtrent like tynn som iPad og Samsung 10.1 i andre enden. Tross uvant form er det ifølge tidlige testrapporter ganske komfortabel å holde den.

Skjermen er på 9,4 tommer og har en oppløsning på 1280x800 punkter og operativsystemet skal være Android Honeycomb versjon 3.1 (WiFi-versjonen) og 3.2 (WiFi og 3G).

Videre er nettbrettet utstyrt med VGA-kamera foran og et kamera med oppløsning på fem megapiksler på baksiden.

I tillegg vil nettbrettet kunne fungere som fjernkontroll av andre Sony-produkter ( vi antar at det foregår via Bluetooth) og vil sende innhold over på Sony-tver, bare ved å dra det mot skjermen.  

Prisen vil ligge mellom 4000 og 5000 kroner, basert på lagringkapasitet og 3G.

Også Norge får innhold

Ifølge pressekonferansen vil nettbrettet integreres med både musikk (Music Unlimited) og film (Video Unlimited). I tillegg er den sertifisert for PlayStation-spill, noe som betyr at den kan spille Android-tilpassede PlayStation-spill.

Ifølge Itavisen.no skal Sony ha bekreftet at de planlegger å lansere en norsk nettbutikk før jul som skal selge spill, musikk og spill til mobiltelefoner, nettbrett, Sonys tv-er, Blu-ray-spillere og Playstation 3. Tjenesten får navnet Sony Entertainment Network.

I tillegg slipper Sony et nettbrett kalt Tablet P, som ser helt annerledes ut. Det er delt opp i to skjermer og kan minne om en liten bok. Og Sony mener den er perfekt til å ta med i en jakkelomme. Dette nettbrettet slippes i november, men har ikke blitt bekreftet for Norge.

Norsk lansering av Sony Tablet S skal skje i slutten av september. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3