- Det er et mirakel

Endelig klart for «Fez»-oppdateringen som reparerer spillet.

5. juli 2013 10:10

(PressFire.no): I fjor sommer, noen måneder etter debuten til «Fez» på Xbox 360, valgte spillskaperen å droppe en planlagt oppdatering til spillet.

Grunnen var at Microsoft på den tiden krevde om lag 250 000 kroner for hver slik oppdatering. Det hadde ikke Phil Fish råd til, sa han.

I stedet valgte de å legge ut en eldre «patch» til spillet.

Men nå, etter at Microsoft har droppet denne avgiften for feilrettinger, har Fish noe på hjertet:

Gode nyheter, alle sammen: vi kommer til å patche «Fez» på XBLA!

- Det kommer imidlertid til å ta noen måneder, men vi gjør det! Det er et 4. juli-mirakel, skriver Phil Fish på sin Twitter.

Sletter lagringsfiler

Problemet med «Fez» - som snart blir fikset på – rammer mindre enn én prosent av spillerne. Det hevder Polytron og Phil Fish.

Denne feilen skal gjøre at lagringsfilene til en liten andel av «Fez»-spillerne blir slettet.

- Vi tror at lagringsfilproblemet stort sett skjer med spillere som har fullført, eller nesten fullført, spillet. Om du ikke har sett mesteparten av hva «Fez» har å tilby, er du nok trygg, uttalte Polytron i fjor sommer.

Mer Fez på vei

Det kom som en overraskelse på de fleste at Fish i løpet av E3-spillmessa forrige måned annonserte «Fez 2».

Oppfølgeren kommer til en rekke plattformer, men det er foreløpig ikke antydet når spillet blir ferdig.

I mellomtiden har det første «Fez» kommer til en rekke andre plattformer, etter at eksklusivitetsperioden med Microsoft har utløpt. Spillet ble nylig lansert til pc. Snart kommer det også til Ouya. Det skal også være aktuelt med en PlayStation-utgave.

Denne korte fristetraileren fra «Fez 2» ble sluppet under E3:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3