- Det er allmennkunnskap at alle i fare bør bære våpen

Dette rollespillet minner farlig mye om «Fallout».

22. juni 2012 14:36

(PressFire.no): Øst-europeisk spillutvikling er i sterk vekst for tiden, og spennende prosjekter som «Cyberpunk»-rollespillet og «Metro: Last Light» er i emmingen.

Blant spesialitetene til utviklere fra den gamle østblokken finner vi postapokalypse og verdener i forfall, noe «Metro 2033»  og «Stalker» er velkjente eksempler på.

Snart skal også russiske Best Way og 1C Company forsøke seg på skitne tankespill.

Deres kommende «Nuclear Union» er et postapokalyptisk rollespill som deler mange tydelige likheter med den hyllede «Fallout»-serien, ifølge hjemmesiden.

Etter atomkrigen

Svartmalingssimulatoren tar utgangspunkt i at Cubakrisa aldri ble avviklet, og slepte kloden inn i en verdenskrig med kjernevåpen. Resultatet var at halvparten av alle mennesker i verden ble utslettet.

Sovjetunionen hadde likevel forberedt seg på at noe sånt skulle skje, og lagret sine viktigste ressurser - også menneskelige - i spesielle bunkere.

50 år senere har man greid å gjenbygge et provisorisk sosialistimperie der Russland en gang stod, under navnet «The Nuclear Union». Målet er simpelthen å holde befolkningen i live.

Som en sovjetisk pilot med utgangspunkt i hovedstaden Pobedograd skal du deretter overkomme de livsfarlige omgivelsene, både over og under jordoverflaten.

Stemningen får du smake litt på gjennom videoen i bunnen av denne siden.

Åpen verden

Spillet anvender motoren til Best Ways kritikerroste strategiserie «Men of War», som skal male et blekt bilde av en verden som har opplevd den største katastrofen av dem alle.

Den åpne verdenen utforskes temmelig fritt, og man må visst benytte et kampsystem i sanntid for å karnøfle de ulike fiendene - noen av dem muterte beist.

Våpnene er kreative tankespill med teknologien fra 60-tallet og «uvanlige håndvåpen». Inkludert eksperimentelle sovjetiske drapsredskaper.

- Det er allmennkunnskap at alle i fare bør bære våpen, hevder utviklerne. 

Vi får likevel ikke ta et klart parti i rollen som hovedpersonen, selv om man må ta moralske valg i enkelte oppdrag. 

- Hovedpersonen, en aktiv sovjetisk offiser, kommer definitivt ikke til å ende opp på de ondes lag, leser den offisielle hjemmesiden

«Nuclear Union» utgis til pc i løpet av 2013 en gang.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3