Det brygger opp til en småspilloffensiv

Spor av to mystiske Microsoft-spill.

6. mars 2014 11:35

(PressFire.no): Det første sporet av nye spill kommer ofte fra patentregistreringer, og offentliggjøringen av slike dokumenter i etterkant.

Et par nye spill fra Microsoft stammer fra en slik prosess: «Tentacles: Enter the Mind» og «Ori and the Blind Forest».

Foreløpig har det ikke blitt sagt noe fra offisielt hold hva disse prosjektene egentlig er. Lukter det mest av alt spill myntet på mobil, eller kanskje Xbox One? Det som er sikkert er at Microsoft forbereder en snarlig offensiv gjennom sitt såkalte ID@Xbox-program.

Ny Indie-bølge?

ID@Xbox innebærer at mindre spillskapere og -studio skal kunne publisere sine gullkorn til Xbox One selv.

Game Developers Conference (GDC) starter i San Francisco mandag 17. mars. Der er det ventet mer konkret informasjon om ID@Xbox-satsningen, melder OXM.

Kanskje serveres flere opplysninger om «Tentacles: Enter the Mind» og «Ori and the Blind Forest» der?

Startskudd i mars

Microsoft har tidligere offentliggjort en liste med 30 utviklerstudioer som alle jobber med Xbox One-spill.

Sjefen for Microsoft Studios, Phil Spencer, fristet i forrige uke med to ID@Xbox-titler som er med i første bølgen. Et nytt «Worms»-spill og «Nutjitsu» (fra folka bak «Keflings»-spillene) blir lansert til Xbox One i løpet av mars.

Sony har også planer om å komme med en jevnere strøm av nedlastbare spill til PlayStation 4. Nyversjoner av eksisterende Sony-arvesølv, blandet med nye indie-prosjekter, havner på Sonys nye konsoll de neste ukene. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3