- Det blir mer «Drømmefall»

Funcom avkrefter at «Kapitler» er kansellert.

30. august 2011 08:40

Tidligere i august hadde vi en reportasje om spill som ikke kom ut - til tross for å ha mottatt statsstøtte. I denne saken ble Funcoms planlagte «Drømmefall»-utvidelser listet opp. Prosjektet hadde allerede mottatt penger i støtte fra myndighetene, men etter at prosjektet ble satt på vent leverte utviklerne tilbake pengene de hadde fått fra Filmfondet.

I artikkelen, som du kan lese her, skrev vi følgende:

-Funcom mottok støtte til «Drømmefall: Kapitler», men leverte denne tilbake da de prioriterer utviklingen av onlinerollespillet «The Secret World»».

Men nå bekrefter Ragnar Tørnquist, sjefsutvikler på både «Drømmefall» og «The Secret World», overfor PressFire at utvidelsene på ingen måte er kansellert.

De blir en realitet, sier Tørnquist.

Under GamesCom i Köln nylig fikk vi huket tak i ham for å gjøre et intervju om sistnevnte spill, men han kunne samtidig svare på tiltale da vi spurte om hva som skjer med en fortsettelse på den populære sagaen.

- Jeg får daglig epost om slikt, og folk elsker tydeligvis det universet. Jeg leste en artikkel i Dagbladet om at «Drømmefall: Kapitler» er dødt, og det er bare tull. Det er det ikke.

- Vi leverte tilbake den Filmfondstøtten vi fikk fordi vi ikke kunne jobbe på det prosjektet. Da syns vi ikke det var riktig å sitte og holde på penger når vi ikke kunne jobbe med det, og det var andre spill som kunne trenge de midlene. Vi kommer absolutt til å jobbe videre med de sagaene, for det universet er viktig for oss.

- Så «Drømmefall»-kapitler kan fortsatt bli en realitet?

- Ja, det blir det. Det var bare timingen som ble feil. Teamet ønsket å lage et MMO, og «The Secret World» er et prosjekt som vi brant for. Derfor ønsket vi å fokusere på det, sa Tørnquist til PressFire.no.

Snart kommer vi tilbake med en fyldig sniktitt på «The Secret World», men i mellomtiden er dette gode nyheter for sultne fans av denne serien - selv om vi fortsatt ikke vet når disse tilleggspakkene kommer!

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3