- Det beste fra «Burnout Paradise» og «Hot Pursuit»

«Need for Speed: Most Wanted» kan bli en deilig eksos-cocktail.

7. juni 2012 15:35

(PressFire.no): Criterion har stått bak godbiter som «Burnout Paradise» og «Need for Speed: Hot Pursuit». Til denne høsten lager de «Most Wanted» - og vi kan forvente oss mye albuerom.

Spillet er fritt og innbyr til lek på fire hjul i en åpnere verden enn mange «Need for Speed»-spill har tradisjon for å innby til.

En blanding mellom «Burnout Paradise» og «Hot Pursuit», tenkte nok mange da den første traileren kom for noen dager siden.

Det er nok ikke så langt fra sannheten.

Inntil det kommer et nytt «Burnout», er nok dette noe vi kan betrakte som den åndelige oppfølgeren.

NB! Se E3-traileren pluss en live-demonstrasjon nederst i saken.

Denne gang passet friheten

Den første demonstrasjonen, vist under EAs pressekonferanse, viste da også tegn på at spillet vil blande elementer fra Criterions beste.

Vi får et overhalt Autolog – det sosiale verktøyet som krydrer med utfordringer fra dine onlinevenners rekorder og måler det du foretar deg i spillet – og friheten vi kjenner fra «Burnout Paradise» er til stede.

- Det er alt vi kjenner fra åpen verden-kjøring. Alt det beste fra «Burnout» og alt vi gjorde i «Hot Pursuit», bare smeltet sammen, sier Criterions Matt Webster i et intervju med Videogamer fra E3-spillmessen - som pågår denne uken i Los Angeles.

- «Most Wanted» er det vi syns et åpen verden-spill bør inneholde. «Hot Pursuit» handlet om flotte biler og episk racing, så den slags passet ikke inn den gang. Men nå gjør det nettopp det.

- Summen av det vi tidligere har lært kommer til nytte nå, sier Webster.

- Det beste fra alt vi har lagd

Dette blir en slags oppfølger til 2005-spillet i serien, ved samme navn. Det var EA Canada som lagde dette spillet, som var en av lanseringstitlene til Xbox 360 (men også kom til en rekke andre konsoller).

- Vi sier alltid at hvert spill er en refleksjon av oss som har lagd det på det tidspunktet, men selvsagt blir man inspirert av hva en har gjort før – og alt vi har hatt det så moro med tidligere, sier Criterions Matt Webster som er sjefsprodusent.

Husker du reisen vi la ut på med «Paradise»? Spillet vi lanserte endte opp med å bli noe helt annet til slutt, sier han, og sikter til alle utvidelsene som ble sluppet i etterkant av «Burnout Paradise» som endret spillverdenen, fylte på med nye utfordringer og fantasirike doninger.

- Med «Hot Pursuit» lærte vi oss en hel rekke andre ting. Dette nye er det beste fra alt vi har lagd, sier Matt Webster ubeskjedent til Videogamer.

«Need for Speed: Most Wanted» lanseres 2. november (30. oktober i USA), og kommer til PlayStation 3, Xbox 360, Vita og pc. Her ser du først traileren, før utviklerne spiller litt fra det neste «NFS»:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3