Det belgiske lotteritilsynet åpner sak mot EA

Har ikke endret praksis rundt «Fifa Ultimate Team».

11. september 2018 12:28

(PressFire.no): Etter at belgiske myndigheter tidligere i år slo fast at såkalte loot boxes er brudd på landets lotterilov har både 2K Games, Blizzard og Valve endret praksis.

Innsendt til statsadvokaten

Lotteritilsynet har nå åpnet for en kriminell etterforskning av praksisen i «Fifa»-spillene og saken skal allerede vært sendt til statsadvokaten, melder blant annet belgiske Metrotime.be

Strafferammen skal være bøter opptil 800 000 euro og fengsel i inntil fem år.

Det kommer rett før lanseringen av «Fifa 19», som også vil inneholde loot boxes som del av Ultimate Team-delen av spillet.

Norsk forsker så på «Fifa FUT»

Hvilke varer du får er naturligvis usikkert – den norske forskeren og psykologen Rune Mentzoni har brukt 31 500 kroner i «Fifa» for å blant annet finne ut sannsynligheten for å få verdifulle kort.

Etter å ha kjøpt 651 pakker fikk han ingen av de ni beste gullkortene eller legends-kort. Han fant også ut at han fikk rundt halvparten av verdien han brukte.

Mentzoni er klar på at han selv mener at løsningen til EA burde være ulovlig, men det er Lotteritilsynet og Kulturdepartementet som tar stilling til slikt i Norge.

For ordens skyld vil EA legge til informasjon om «vinnersjanser» i boksene med «Fifa 19».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3